Akıllı Enerji Yönetim Sistemleri

hybrid

Üye
Katılım
4 Eki 2008
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
39
Enerji tasarrufu sağlamanın en önemli yollarından birisi Enerji Yönetim Sistemi kullanmaktır, tüketilen enerjiyi takip edip yönetmek , enerji giderlerini arttıran etkenleri tespit etmek %20 civarı enerji tasarrufu sağlıyor. Siemens, Schneider Electric gibi birçok büyük markanın kendi donanımları için hazırladıkları enerji yönetim sistemleri var, fakat yatırım maiyetleri çok yüksek, bu tarz yatırımlar şirketlere önemli enerji tasarrufu sağlarken yatırımların çok büyük maliyetler taşıması ve donanımsal olarak tek şirkete bağlı kalması yatırımların geri dönüşünü uzun vadelere itmektedir.


Bu konuda size tavsiye edebileceğim bir Türk firması var. Retima bilişim, büyük firmalarla yarışacak hatta belki daha üstün bir yazılım geliştirdi, ismi "Kokpit Enerji Yönetim Sistemi" bu sistem marka bağımsız yapısı ile bir çok sensör, analizör, konpanzasyon gibi donanımı tek sistemden anlık veriler ile yönetiyor, gelişmiş raporlama sistemiyle bir çok farklı donanımdan gelen verileri kolayca ilişkilendirip raporlayabiliyor, program web tabanlı, internet olan heryerden programa ulaşabiliyorsunuz, grafikler çok kullanışlı, ve en önemlisi çok esnek bir yapıya sahip.

Programla ilgili ayrıntılı bilgi almak isterseniz. Retima bilişimin web sayfası http://www.retima.net i ziyaret edebilirsiniz.



Sizdende tavsiyeler bekliyorum


teşekkürler :)
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.

Forum istatistikleri

Konular
128,237
Mesajlar
916,082
Kullanıcılar
450,046
Son üye
premier92

Yeni konular

Geri
Üst