Akü kaç km şarj olur?

çıraközgür

Katılımcı Üye
Katılım
6 May 2014
Mesajlar
628
Puanları
56
Konum
Kırıkkale
merhaba, evimle iş yerim arasında 7 km var, rutin şekilde git gel yapıyorum. kış gelmeden yeni akü aldım ama her nedense akü zayıflıyor. oto tamirciye baktırdım kaçak yok, şarj dinamosuda sağlam dedi usta. 2013 mondeo ikibin motor dizel, aklıma mesafenin kısa olmasında kaynaklı olabileceği fikri geldi.
 
Son düzenleme:
oto teybine anahtar tak dinlemek istediğinde açarsın , araç park halindeyken bile elektrik tüketiyor. park halindeyken mutlaka kapat
 
eğer karanlıkta gidip geliyor ve farlar açık kalıyorsa olabilir. yoksa 7 km şarz için yeterli bence.
 
1. Akü alındığında zaten gidikmiş.
2. Akü yarım şarjda kalıyor. En azından bir kere uzun süre çalıştırın ve tam dolsun. Gündüz farı vs ekipmanları bir süre devre dışı birakin
 
Genelde akü için voltaj düşüşleri ve marş basmama sorunları daha çok kış aylarında olmaktadır. Benim gibi arabayı biraz da seyrek kullanıyorsanız. O yüzden yer müsaitse bir adet akü şarj cihazı ile hafta sonları bir kaç saat şarj etmekte fayda var. Yoksa her kış ayında aküyü değiştirmek çare değil. Yüksüz ve dinlenmiş halde voltajının 12.40 volt ve aşağısına düşmemesine dikkat etmek lazım.
 
2 sene önceki tüv muayeneme aralıkta gitmiştim, aküm yeni değildi yine de sorun etmeden marş basardı. 10 dk. mesafe 2,5 - 3 km görünüyor randevu zamanıma epey vardı, ben de hep 2. vitesle gittim ısıtıcı radyo açmadım akü harcamasın yemesin. İşe yaramamış demek ki, muayenede çıkışa varamadı araç ... Bir kaç kişi ile (sağolsunlar) aracı vurdurup çalıştırmıştım.

Bu sefer de aynı dönemde gitmiştim yalnız geçen sene değişmiştim aküyü kış öncesi yine. Dikkatimi çeken muayene esnasında fren testi girişten itibaren ışıkları açık bırakıyorlar ve çıkışa kadar böyle bırakıyorlar.
 
aküyü sıfır aldım.
Aküyü sıfır almanız önemli değil. Rafta bekleyen akünün ömrü azalır. Dikkat edin genelde akülerin üzerinde direkt üretim tarihi bilgisini göremezsiniz. Kodlu şekilde yazarlar, satıcılara sorsanız çoğu bilmez yada bilse de söylemez. Dediğiniz gibi kısa mesafeli sürüşlerde akü ömrünü azaltır ama sizin mesafeniz çokta az değil.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,873
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst