Acil Aydınlatma - Belediye Onayı

tsrm

Üye
Katılım
25 Nis 2016
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
37
İyi günler. Bina genel mahal aydınlatmalarının bazılarında acil aydınlatma kiti kullanılması, belediye onayında acil aydınlatma olarak kabul görür mü? Daha önce bir defa bunu yaptığımda, belediyeden geçmemiş ve ayrıca acil aydınlatma ışıklıkları koymuştum projeye. Acil aydınlatmanın genel aydınlatma ışıklıklarından bağımsız olması bir zorunluluk mu, yoksa belediye onayında çalışan kişinin yanlışı mıydı? Teşekkürler.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Konuyla ilgili bilgim olmasa da saçma geldi bana :) Neden harici olması gereksin ki?
 
Acil aydınlatma ışıklıklarından kastınız acil durum yönlendirme armatürleriyle koymanız gerekir. Kitli olan armatürler kaçış yollardaki aydınlatmadır. Yönlendirme armatürü değildir.
 
Acil aydınlatmanın genel aydınlatma ışıklıklarından bağımsız olması bir zorunluluk mu
zorunluluk yok. 2 yöntem var ya mevcut armatüre acil durum kiti eklenir. yada tüm acil durum aydınlatma sistemlerini harici bir sistemden (jeneratör vs) beslenir.

BİNALARIN YANGINDAN KORUNMASI HAKKINDA
YÖNETMELİK
Acil durum aydınlatması sistemi
MADDE 72-
(5) Acil durum aydınlatması;
a) Kendi akümülatörü, şarj devresi, Şebeke gerilimi denetleyicisi ve lamba sürücü devresine sahip bağımsız aydınlatma armatürleri,
b) Bir merkezi akümülatör bataryasından doğru gerilim veya bir invertör devresi aracılığı ile alternatif gerilim sağlayan bir merkezi batarya ünitesinden beslenen aydınlatma armatürleri,
ile sağlanır.

(6) Normal aydınlatma maksadıyla kullanılan aydınlatma armatürleri, acil durum dönüştürme kitleri doğrudan armatür muhafazasının içerisinde veya hemen yakınında monte edilerek ve gerekli bağlantılar yapılarak bağımsız acil durum aydınlatma armatürlerine dönüştürülebilir.

(7) Merkezi batarya veya jeneratörden beslenen acil aydınlatma sistemlerinde, merkezi ünite ile aydınlatma armatürleri arasındaki bağlantılar metal tesisat boruları içerisinde veya mineral izolasyonlu veyahut benzeri yangına dayanıklı kablolar ile yapılır. Kendi başlarına acil durum aydınlatması yapabilen aydınlatma armatürlerine yapılacak şebeke gerilimi bağlantıları normal aydınlatmada kullanılan tipte kablolarla yapılabilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,555
Kullanıcılar
449,916
Son üye
adil.degirmenci

Yeni konular

Geri
Üst