Acer 5738 g açılmıyor.

Nalbur

Üye
Katılım
7 Ocak 2009
Mesajlar
132
Puanları
1
Konum
Ankara
Acer 5739G laptop bataryası uzun zaman oldu şarz tutmuyor adaptörü pirize takıp kullanıyordum. Adaptörü pirize takınca lambası yanıyor ama leptapa takınca sönüyor ve açılmıyor. Bu arıza nedendir. Bataryamı adaptörmü sizce arkadaşlar.Teşekkür ederim şimdiden.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Yanii şimdi güç seçeneklerinde taktığınızda sol alta pil dolmaya başlamıyorsa bir yazılımla ilgili sıkıntınız vardır ama eğer orada pil doluyor gözüküyorsa bence pataryan gitmiş ola bilir bir ölçme aleti ile bi çıkışını ölç istersen ama doğru veriri zaten
 
Batarya yı çıkartıp adaptörü prize taktım yine aynı açılmıyor. Aç kapa anahtarının lambasıda yanmıyor. Adaptörü bilgisayara takınca adaptörün yanan lambası sönüyor.
 
Adaptör Kablolarının Uçlarında Kırılma ve Ezilme Olmuş Olabilir. Şase Yapıyor Olabilir. Yada Bilgisayar Adaptör Girişinde Bir Problem Söz Konusu Olabilir. Oksitlenme Tarzı Sorunlar Yada Şase Gibi Adaptörü Pc ve Takmadan Avometre İle Voltajı Ölç DC Konumunda Eğer Enerji Geliyorsa PC Ye Takında Işıkları Sönüyor ve Adaptörde Isınma Oluyorsa Şasedir.
 
Bilgisayarı tamire verdim tamirci arıza tesbiti yapıp bilgi verecek. Bilgisayar içersinde şase oldugunu bunuda tecrübelerinden dolayı bildiklerini ve ücreti de 12500Ytl olacagını bildirdi.
 
Bilgisayarı tamire verdim tamirci arıza tesbiti yapıp bilgi verecek. Bilgisayar içersinde şase oldugunu bunuda tecrübelerinden dolayı bildiklerini ve ücreti de 12500Ytl olacagını bildirdi.

O tamirci çıldırmış olmalı :)

Denemenizi tavsiye edeceğim yöntemler şunlar.
1-Ölçü aleti ile adaptörün ucuna doğru Voltaj geliyormu diye ölçün.
2-Gelen Voltaj doğruysa adaptörünüzü başka bir laptopta deneyin.(Deneyeceğiniz laptop adaptör giriş yeri sizinkiyle uyumlu olmalı ve sizin adaptörünüzden gelen vvoltajlada uymlu olmalıdır)
3.Adaptör bir sorun yoksa sorun bataryadadır.
4-Adaptör bütün testlerden geçtiği halde sizin laptopunuzda laptopunuzun bataryasını çıkardığınız halde çalışmıyorsa, sorun ne bataryadadır ne de adaptörde. Sorun laptoptadır.
5-Laptopunuzun garantisi devam ediyorsa yollayın. Devam etmiyorsa çeşitli tamircilerden fikir ve fiyat alın.
 
Tamirci arızanın ekran kartında oldugunu degişmesi gerektigini söyledi. Fiatı da 175 00 YTL.Yaptırmadan geri aldım.Şuan beklemede başka yerlere soracagım.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,855
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst