Sayın ustam " izolasyon zayıf veya toprağa yakın" ne demek açar mısınız rica etsemİzolasyon zayıf veya toprağa yakın bir devre kullanımında N hattı belirlenmelidir.
SMPS'ler bile birer örnektir.
@taydin benim yerime açıklamış.Sayın ustam " izolasyon zayıf veya toprağa yakın" ne demek açar mısınız rica etsem
bir zamanlar kondanstör boşaltmak için böyle bir devre hazırlamıştım, kaynak makinelerinin kondanstörlerine sağlamlık testi yapıyordum. tek diyor testere diş yapıyor dalgayı değil mi?@taydin benim yerime açıklamış.
Bu tür devreleri incelerken genellikle Faz ve Nötr tam simetrik yapıda olmadığını görürüz. Basit anlatımı ile 220V AC yi tek diyotla doğrultup, kondansatör üzerinden DC almayı hayal et.
KÖTEKbir zamanlar kondanstör boşaltmak için böyle bir devre hazırlamıştım, kaynak makinelerinin kondanstörlerine sağlamlık testi yapıyordum. tek diyor testere diş yapıyor dalgayı değil mi?
leyn angaralı, dövme çocuğu, ben elektronikçi değilim. ben cahil bu kadar biliyor. gelecem o angaraya kötek göreceksin.KÖTEK![]()
![]()
kafana gözüne kulağına kuyruğuna
Diyot testere dişi yapmaz. Gondansatör de dişlemez.
Teoride kondansatör tam dolu iken uçlarında düz DC görülür. Yarım dalga doğrultucuda alt alternas olmadığı için en küçük bir yükte bile gerilim düşer. Bu da RIPPLE denilen nanelerin yarım dalga doğrultucularda daha fazla olacağına işaret eder. Alt alternas olmayacağı için yüke göre tam sıfır gerilime kadar düşme durumu bile olabilecektir.
İşte bu gibi durumlarda çıkış sinyali bir testere dişi gibi görünebilir.