Abb arıza

sanırım ERDEM22 iş yerindeyim şu an ilk kez şifre koymayı deniyecektim kendi pc de şifresiz açtı olmadı dedim o yüzden yazmadım kusura kalma sürekli pc başında değilim.
 
Manipulatörünüzün arkasında bir yerde etiket olmalı. Manipulatörün modelini belirtir. Onu yazar mısınız?

IRB 6650/3.2-125 Type B

gibi...
 
IRB 6650 125/3,2 Type B

şifre ERDEM22
 
Programınıza baktım. Konfigürasyonunuzda herhangi bir problem yoktur. Ancak, Rutinlerinizin başında AccSet 100,100 komutu verilmiş. Bu komut robotunuzun ivmelenmesini yani kalkınım kuvvetini en son haddeye kadar kullanması için verilmiş. Kendi yaptığım uygulamaların daha sağlıklı olması açısından ben bu komutu daha değişik biçimde kullanıyorum. AccSet 20,100 gibi Buradaki 20 değeri ilk kalkınım(Acceleration), 100 değeri ise Ramp yani ulaşacağı son ivmelenme parametresini belirtir. Yani robotunuz ilk kalkınım anında 20 değerini kullanır milisaniyeler içerisinde 100 e ulaşır. Bu komutun değiştirilmesi sonucunda robotunuz sanki daha yavaş çalışıyormuş gibi görünecektir ama Cycle time a vurduğunuz zaman yalnızca 1 ya da iki saniyenin değiştiğini göreceksiniz. Ama en azından Stress Duty Cycle limitlerini aşmayacaksınız. Bunu elektrik devrelerinde Yıldız-üçgen gibi düşünün. Yani kuvvetli ve yüklü bir motoru ilk önce Yıldız da döndürmeye başlarsınız sonra nominal hızına ulaştıktan sonra üçgene geçirerek tam verim elde edersiniz. Bu da aslında aynı şey Acc parametresini düşürerek ilk ivmelenmeyi düşük tutun Ramp değerini ise sonuna kadar verin. Örnek:

AccSet 10,100
AccSet 20,100
AccSet 30,100

Yükünüze göre deneme yanılma yöntemi kullanarak bu değerleri optimize edebilirsiniz. Verilen hatanın bu sebepten kaynaklandığını sanıyorum. Sonuçları yazın.

Saygılar.


adsız.JPG
ADSZ_2~1.JPG
 
çok teşekkür ederim öncelikle daha öncedende belirttiğim gibi accset le oynadığımda(düşürdüğümde) hata olmuyor ama cycle etkileniyor 6,1 ile 6,5 sn arası değişen bir çevrim zamanını yükseltmeden çözebilirmiyiz diye sormuştum. başka yapabileceğimiz bişey yoksa accsetle biraz oynuyacağız en az etkileyecek şekilde bırakacağım artık, yarın deneyebilirim. denediğimde ise haber veririm. sizide zahmete soktum hakkınızı helal ediniz.
 
Merhaba Erdem22,

Bursa'da robot otomasyonu projeleri, eğitim, programlama desteği verdiğim firmam var,
Backupları incelediğimde o sistemin kurulumunun bir aşamasında bende bulunmuştum,
burada firma adı vermem doğru olurmu bilmiyorum,
özel mail adresimi vericem bir sorununuz olduğunda oradan da ulaşabilirsiniz, eğer sakıncası yoksa bir sonraki mesajda firma bilgilerimi veririm.
************
saygılar,
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Zorlanma değerleri kaç?
Robot tipi ne?
Manipülatörün agırlıgı kaç?
Robot kaç senelik ve sıfırmı?
her eksende bu hata varmı?
Robot çok fazla eğilerekmi veya uzanarakmı parçayı alıyor veya pense bu şekildemi calışıyor?
Aklıma ilk gelenler bunlar
Redüktörlerin yağlarını 3 yılda 1 bastınızmı?
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,876
Kullanıcılar
449,997
Son üye
Ali5534

Yeni konular

Geri
Üst