A tipi K.A.R yerine AC tipi takabilir miyim?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan yukyoa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Sayaç ana siğortanızın fotosu .
Siğorta kutunuzun içi açılmış kabloları gözükür fotosunu yayınlamanız .
Arkadaşlar daha iyi yorum yazabilirler .
Kutunun şuan ki hali bu. Yarın sabah takacağım. 3x25 K otomatı iptal edeceğim ve yerine aldığım Siemens K.A.R'ı koyacağım. Linye sigortaları ise gördüğünüz şekilde. Sadece B10 lamba sigortalarını değiştirmeyeceğim.

Ekli dosyalar

• HEZqsJEbMAAJJSQ.webp
    HEZqsJEbMAAJJSQ.webp
    126.7 KB · Görüntüleme: 11
Malzemeciler siparişle getirir.AC tipi kaçak akımlar en ufak şeyler de atar.

DC bileşenli kaçak akımlar AC tip KAKR'nin toroid nüvesini doyuma ulaştırabilir. bu da insan hayatını tehlikeye sokacak kaçak akımlarda KAKR'yi işlevsiz bırakacaktır. bahsettiğim durum istemsiz açamaların çok ötesinde bi güvenlik zafiyetidir.

arızalı olan A tip KAKR nereden sökülmüş anlamadım. yanlış bağlanmış 300mA'lık KAKR'nin sökülüp yerine yeni alınan KAKR'nin takılması gerekir. minyatür devre kesicilerin de yüke uygun akım değerinde B tiplerle değiştirilmesinde yarar var.

arızalı olan A tip KAKR nereden sökülmüş anlamadım. yanlış bağlanmış 300mA'lık KAKR'nin sökülüp yerine yeni alınan KAKR'nin takılması gerekir. minyatür devre kesicilerin de yüke uygun akım değerinde B tiplerle değiştirilmesinde yarar var.
Hocam malzemelerin hepsini aldım değiştireceğim zaten. Bir tek lamba linyeleri olarak b10 olanları kaldırmayacağım o kadar. Hepsinin aynı amper değerinde B tipi olanlarını aldım. Ama hocam KAKR için bir sorum var. Trifaze için yani gösterdiğim sigorta kutusu için 25 amperlik KAKR uygun mudur sizce? Hattın başında zaten C25 K otomat var. O, KAKR'yi yüksek akımdan korur diye düşünüyorum ve zaten linye sigortaları olarakta en fazla 20 amperlik var. O açıdan da sıkıntı olmaz diye düşünüyorum.

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,236
Son üye
denizkapikiran

Yeni konular

Geri