8 kW kurulu güç için kompanzasyon.

Sisteminizdeki trifaze kondansatör kademeleri büyük olsa dahi ,yapacağınız bir kaç tadilat ile size önereceğim ürünü sisteminize adapte edebilersiniz eğer,kesin çözüme gitmiş olursunuz.

Küçük işletmelerde 3 fazı referans alan r.g.k.r ler kullanılmalıdır,fakat klasil tip r.g.k.l nin,küçük işletmelerde başarı sağlması için kademelerın hassas bir şekilde ve monafaze kondansatör kademeleri ile desteklenip dizilmeleri gerekir.

Fakat SMART SVC ile büyük kondansatör gruplarınızı değiştirmeden,şönt eaktörler aracılığıyla %0 ları görebilirsiniz böyle bir işletmede.Ayrıntılı bilgi için lütfen iletişime geçiniz.Çslışmalarınızda başarılar dilerim.

www.panoalp.com
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
arkadaşlar merhaba,
bir tanıdığın dükkanına uğradığımda mesleğimi bildiği için bana elektrik faturasının çok yüksek geldiğinden dert yandı ve kompansazyonun çalışmadığını birilerinin kendisine söylediğini iletti. 8 kw kurulu gücü var, kompanzasyon panosuna baktım 2,5 kvar' lık 8 kondansatör grubu var. Biraz takip ettim ben ordayken cos fi değeri 0,90 a indiği halde bile gruplardan hiç biri devreye girmedi. Kompansazyon hesabından pek anlamam ama 8 kw kurulu güç için 2,5 kvar tek grup kondansatör bile çok yüksek geldi bana. Benim kanatim grupların güçlerini düşürmesi gerekli. Ama sizlerden de fikir almak istedim. Yardımcı olursanız sevinirim.

tedaş ilgili il müdürlüğüne gitmenin doğru olacağını ifade edebilirim çünkü:13kw ve altındaki sistemler için elektirik kullanım aboneliğine göre reaktif-endüktif ve de reaktif kapasitif ödeme cezaya seni düşürmemeleri gerekmektedir.
Ayrıca: Sayacının bağlantı ve teknik özelliklerini bilmende fayda var. Son ekran bilgilerini de bir dilekçeyle başvur derim
diğer arkadaşlar için ise; yönlendirmeleri doğrudur yalnız:bu işlemleri yapman gerekmektedir.
 
arkadaşım senin yükün zaten çok az o kadar kondansatöe boşuna kullanılmış, zaten tedaş zorunlı kılmıyorsur işletmede bir tek aktif güç ölçülüyordur ama sen tasarruf olsun diye kurarsan ona tedaş karışmaz güç az olduğu için kademelerini çok küçük tutmalısın bunun içinde yeni nesil röleler lazım sana röleyle işe başla kademeleri küçült
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,304
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst