50 watt power led ve driver ( led sürekli yanıp sönüyor)

Haldun1

Katılımcı Üye
Katılım
2 Nis 2013
Mesajlar
544
Puanları
56
Konum
Ankara
Merhaba 50 watt led driver ve led takımı alıp soğutucu ya bağladım.
Bir kaç saat kullandıktan sonra led lamba sürekli olarak yanıp sönmeye başladı. Flaş yapıyor . Led drıver in 220 tarafında 22mf kondansatör ve civarına sıcak hava üflediğimde normal yanmaya başlıyor . Spğuyunca yine aynı flash yapıyor.
Driver devresinde nereye bakmam lazım bu sorun için?
Şimdiden teşekkürler


KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
Ilave edeyimki bu 22 mf kondansatörü bugün değiştirdim ama arıza devam ediyor


KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
Merhaba Sayın Haldun1

Bahsettiğiniz yanıp sönme olayı sürücünün aşırı ısınmasından yapabilir.Bir kaç saat çalıştıktan sonra yapıyor demişsiniz , enerjiyi kesip 10dk sonra denediğinizde normale dönmüyormu ? Ayrıca soğuk hava üfleyince çalışıyor deseniz tamam da sıcak hava üfleyince çalıştığını nasıl farkettiniz ? :)
 
Benim ve by lent arkadaşın bu konuda mesajı vardı neden silindi acaba? Yardım etmek suçmu oldu yada mesajımızda bi sorun vardıda biz hatalıysak neden uyarılmadık? Bir açıklama istiyorum.
 
Sayın Haldun1 farkında olmadan iki konu açmış sanırım.Ben buraya yazmışım siz oraya yazmışınız konunun biri silinmiş fakat mesajlarında taşınması gerekirdi.
 
Merhaba . Saç kurutma ile sıcak hava üfleyince normale dönüyor. Soğuk üfleyince geri flash yapmaya başlıyor


KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
Silinen mesajımı sanırım okuyamadınız, orjinal kond voltaj değeri ile değişen kond voltajı tutarsız düşük olabilir mümkünse bu noktadaki voltajı okuyun veya direk aynı değerde yüksek voltaja dayanabilecek kond koyun. Kutubuna dikkat
 
bende yazdığım mesajı okuyamadığını farzederek uzun uzun yazamayacağım. En kısa yoldan anlatmaya çalışacağım.

Led sürücü devreleri akım sınırlama mantığı ile çalışır. Ledlerin iç direnci ısı ile çok değişkenlik gösterir. Ledler seri bağlı olduklarında eğer ısınırsa iç dirençleri hızlı bir şekilde düşerse çektikleri akım yükseleceği için güç kaynağınız akımı kısma yolunda voltajı düşürecektir. Buda ledlerin yanma voltajının altına indiğinde yada yaklaştığında göz kırpma yapabilir. Siz devreyi ısıtarak aslında düşündüğüm kullanılan parçaların tolerans değerlerinin üzerine çıkmasını sağlayarak görevini yerine getirmesini engelliyormuşsunuz gibi bir durum aklıma geliyor.

Sorununuz birkaç saat kullandıktan sonra oluştuğunu söylüyorsunuz. sorun oluştuğunda ledleri bağladığınız soğutucunun sıcaklığı nasıl ölçebilirmisiniz yada elle kontrol edebilirmsiniz eğer sıcak ise bir test için ledlerin soğutucusunu buzlu bir suya daldırıp hızzlı bir şekilde soğutup durumu gözlemleyebilirmisiniz ( burada trsbit etmek istediğim ledlerin ısınıp aşırı akım çekip çekmediğidir dilerseniz ilk çalışma ile arıza durumu anında ampermetre ile çektiği akımı ölçümlemekte durumu tesbit etmekte yardımcı olabilir )

Ledleriniz gerçekte kaç volt ve kaç amperlik? ve güç kaynağınız akım ve gerilim değeri nedir birbirine uygunmudur? hesaplayıp değerlendirmek lazım.
 
Görüşlerini bildiren arkadaşlara teşekkür ederim . Benimde ifademde eksiklik olduğunu anlıyorum. Şöyleki; ilk 2-3 saat kullanımda normaldi . Sonrasında bu arıza başladı ve Artık ledi yakar yakmaz flash başlıyor . Soğutucu büyük ve sıcaklığı lede en yakın yerde bile 50 dereceyi geçmiyor.
Kondansatör ise 22 mf 50v idi benim yerine kullandığım ise 66v 22mf.


KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
Anahtarı ilk açmanızla yapıyorsa led gidici geri dönüşü olmayan yola girmiş, soğutucuya bağlamadan öce termal macun sürmüşmüydünüz? Bi ihtimal bu adımı atlayıp devreyi yapmış ve bu soruna sebep olmuş olabilir.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,193
Mesajlar
915,739
Kullanıcılar
449,968
Son üye
ibrahimkalebayir38@gmail.

Yeni konular

Geri
Üst