50 Kilo 50 cm bir parçayı çevirmek için ne kadar tork lazım?

Katılım
8 Şub 2018
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
32
Merhabalar Şekilde gibi bi kol yapmayı planlıyorum o kolun alt kısmını saat yönünde 90 derece cevirebilmek için ne kadar tork lazım kısacası tork hesaplaması nasıl yapılıyor ?
upload_2018-2-9_13-23-42.png
 
Soru tamamen yanlış kardeşim. Pek okunmamakla birlikte, O parça ağırlık merkezinden bir motora bağlı diye anlıyorum. Dolayısıyla her zaman dengede. Sürtünmeyi ihmal edersek, çok küçük bir motor da, çok büyük bir motor da onu 90 derece çevirebilir. Ama birisi daha az zamanda yapar o işi.

Soru ancak, çubuk ağırlık merkezinde olmazsa ve aşağıya sarkıyorsa mantıklı olur. O zaman çubuk dengede olmayacak ve motorun çubuğu harekete geçirmesi için, yerçekimini yenmesi gerekecek ve minimum bir tork gerekli olacak.
 
Anlatımda hata yapmış olabilirim .Üst kısmı tavana monte edilmiş ve alt kısmın L şeklini alacak şekilde kırılması için ne kadar tork gerekir cisim yine 50 kilo 50 cm olacak sekil de bakarsak yardımcı olabilir misiniz ?
 
Slm festonun sitesinde tork hesaplamaları için araçlar var yarın link paylaşırım. Yalnız belirteyim böyle konularda sistemi hareketlendirmek kolay durdurmak zor dur bu sebeple bu tip mekanizmaları heaapları yapılırken ağırlığın döndürme merkezlerine olan mesafeleri ve kol uzunlukları genişlikleri vs. Vs. Birçok bilgi istenir. Siz net bilgiler veremezseniz doğru kuvveti hesaplayamazsınız. Yani sizin burada vermiş olduğunuz datalar ile kuvveti hesaplamak mümkün değil dir.
 
1nm açılımı 1metre çubuğun ucuna 1newton uygulayıp kaldırmaktır kabaca 10kg 1nw olduğuna göre sürtünmeyi saymazsak. 50kg 50 cm için 25 newton metre. Sürtünme filan için birde atalet 50nm ideal gibi
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,864
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst