5 hücreli 18 volt 5,1 amper li-ion pilli matkap bataryası yapımı devresi

Katılım
5 Ara 2017
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
42
Merhaba arkadaşlar, foruma ilk mesajım, yeni öğrendim burayı ve bundan sonra bol bol burada olacağım. Öncelikle kendimi tanıtayım; adım Kaan ve Ankarada yaşıyorum. Genelde herşeyi kendi yapan veya kendi tamir eden birisiyim. Soruma geçmeden önce herkese selamlarımı iletiyorum.

5100 mah lık 5 adet kaliteli pil satın aldım. Çıkış gücü 20a. 3,7 volt. Bildiğiniz 26650 pillerden. Ayrıca bu pilleri koyacağım pil kutularıda satın aldım(puntolama yapmayacağım, gerektiğinde pilleri su altı fenerimde de kullanırım). Şarjlı matkaba uygun bir plastik kütük bulup onuda dremelle elimdeki örneğe göre oyarak matkaba takma kısmını yapacağım.

Asıl soruya gelecek olursam; ben bu piller için hangi devreyi satın almalıyım. Elimde çeşitli voltlarda adaptör var, kaç volt ile bu 5 pili şarj etmeliyim, şarj kısmını elimdeki diğer sarj aletleriylede yapabilirim çok önemli değil, zaten takıp çıkmalı olacak. En büyuk derdim; pillerin aşırı deşarj olmasından korkmak ve buna göre bir devre bulmam lazım. Malum çinli sitede 5s bms yazınca; tahminimce, amacıma uygun pek çok ürün çıkıyor. 5a dan 100a çıkış gücüne kadar çeşit çeşit var. Sizden bana amacıma uygun bir devre tavsiyesi istiyorum.

Son olarak matkabın gücü 60nm torklu kömürsüz motorlu, eminimki çok fazla güç çekiyordur pillerden.

Devre tavsiyenizi bekliyorum.

Sağlıcakla kalın,
Saygı ve sevgilerimle...
Kaan
 
Uygundur kullanabilirsiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,545
Kullanıcılar
449,912
Son üye
mavilacivert11

Yeni konular

Geri
Üst