430 mm açık gt2 kayış

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan cemrey
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Etiketler Etiketler
    kayis

cemrey

Üye
Merhabalar, acilen tam bu boyutta bir kayışa ihtiyacım var tasarladığım sistem için fakat standart dışı olduğu için bulamıyoruz. o yüzden kendimiz epoxy ile yapıştırıyoruz fakat durmadan kopuyor bir süre sonra. 3d yazıcı ile kemer bağlantı klipsi bastım fakat klips kısmında sistem sorun yaşıyor. Farklı birleştirmek için bir çözümü fikri olan var mı acaba? teşekkürler

Kayış ölçüleri nedir ve Kayışı nasıl birleştiriyorsunuz?

Kayış birleştirmenin bir tekniği vardır.Dümdüz birleştirilmez

Kayış ölçüleri nedir ve Kayışı nasıl birleştiriyorsunuz?

Kayış birleştirmenin bir tekniği vardır.Dümdüz birleştirilmez
Kayışı dümdüz birleştiriyoruz yapıştırıcı ile tabii doğal olarak yapismiyor. 430 mm uzunluğunda açık gt2 6mm kalınlığında kayis

Moderatör tarafında düzenlendi:
Kayışı dümdüz birleştiriyoruz yapıştırıcı ile tabii doğal olarak yapismiyor. 430 mm uzunluğunda açık gt2 6mm kalınlığında kayis
ben en son dikiş makinesine uyarladım, kayıştan bi miktar kesip, geçiçi olarak bantla kayışı tutturup, birleştirdiğiniz yerin ve kestiğiniz parçanın arkalarını zımparalayıp bali gibi güçlü kontak yapıştırıcı ile biraz sürüp bekleyip yapıştırıp hafif çekiçledim, tam birleşim yerine yakın yerden de ince iğne iplikle kayışın diş aralarından diktim dikiş makinesinde epey idare etti.

Screen Shot 2025-07-08 at 02.28.13.924 PM.webpScreen Shot 2025-07-08 at 02.30.29.385 PM.webp

imdi...

önünüzde iki seçenek gözüküyor (Benim bilgimin yettiğince) Birincisi Kayışları usulünce birleştirmek. İkincisi avara kasnak kullanmak.

Her ikisininde kendine göre avantajı-Dezavantajı mevcut. K

Kayışı birleştirirseniz bu sizi özel kayış yaptırmaktan kurtarır, görece ucuz ve herkesin yapabileceği bir işlemdir ve ucuzdur. Dezavantajı ise yük ve ömür bakımından sıkıntı çekme ihtimali.

Avara kasnak kullanırsanız daha harcıalem ürünlerle işinizi görebilirsiniz. Özel bir ölçü aramanız yada üretmeniz gerekmez.Arıza-kopma durumunda çok hızlıca standart bir kayışla problem giderilebilir.

Artık hangisini seçeceğiniz sizin tasarım ve isterlerinize bağlı. Tasarımı ,i sterleri görmeden maliyet ve lojistik hesaplamadan illaki şunu yapın diyemem.Bu tamemen sizin bilebileceğiniz bir iş.

Eğer kayış birleştirecekseniz bunun yöntemi kabaca aşağıdaki resimlerdeki gibidir:

Kayış Birleştirme 1.webpKayış Birleştirme 2.webpKayış Birleştirme 3.webp

Genelde ilk resimdeki usul kullanılıyor. Bu standart birleştirme adından da anlaşılacağı üzere. birleşim uçları hem çapraz şekilde ,hem de kalınlığa açılı şekilde kesilir ve üst üste birleştirilir. Artık bu kısmı yapıştırmak, dikmek, yada metal birleşim elemanı kullanmak sizin ihtiyacınıza göre.

İkinci resim sırttan birleştirme. Şekilden de anlaşılacağı üzere bir parça kullanarak ki uç tutturuluyor.

3. Resim ise daha ziyade bez kumaş birleştirmesi.

Avara kasnak nedir ise malumunuzdur diye düşünüyorum.

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,236
Son üye
denizkapikiran

Yeni konular

Geri