40 A power suply'ın over load lambası yanıyor ve makına devreden çıkıyor ...

alpago

Üye
Katılım
25 Nis 2008
Mesajlar
89
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar merhaba...
makınamızda kullandığımız bir power suply var girişi 380vac çıkışı sabıt 24vdc 40 A
arada bir makına çalışırken power suply üzerindekı overload ledi anlık olarak yanıyor ve sonuyor bu sırada makına devreden çıkmış oluyor tekrar start edip devam ediyoruz. İlk önce 20 A olan power suply i 40 A e çıkardım fakat sorun duzelmedi. sonradan 24vdc yolundakı 20 klemensi değiştirip (acaba kısa devre mı var diye ) her birine ufak amperlerde cam sigorta bağladım fakat hiçbiri atmadı ve yıne arada bır overload ledı yanıp makınayı devreden çıkarıyor. bu arada power çıkışındakı amper 15 20 arası.
şuan bir trafo aldım 1000VA 380/24 fakat bizim beslememizdeki voltaj 390 ile 415 arasında değişiyor halıyle trafo çıkışındakı değerde süreklı değişiyor. bunun içinde trafo çıkışına bir voltaj regülatörü bağlayıp sabit 24vdc çıkarmayı düşündüm

sorularım ; power suply kısa devre yoksa ve aşırı yüklenme yoksa neden overload ledını yakar ? power ı iptal edip yerıne sıradan sarılmış trafo ve voltaj regülatoru klullanmam doğru mu ? tecrübenizi paylaşır mısınız?
teşekkür ederim
 
bi kere eğer sisteminde aşırı yüklenme algılaması mevcut ise hata veriyorsa kesinlikle anlık ani bir akım oluşuyordur.sebep olarak en fazla akım çeken sistemler üzerine yogunlaşmalısın mesela dc motor gibi . bunu dc akım ölçüp peak noktasını kaydeden bir ampermetre ile ölçmelisin.ayrıca sisteminde kullanılan elektronik kart veya kontrol birimlerinin hassaslığı nasıldır.onları iyi analiz edip düz bastı regülatör sistemini takmaya karar vermelisin.
 
hmmmmmmmm ozaman analizi iyi yapmamız gerek.... power suplya ait giriş voltajı ve çıkış akımının nerelerde olduğunu kayıt altına almam gerekli.
teşekkür ederim
 
her iki güç kaynağıda aşırı yük verdiğine göre sistemde mutlaka anlık olarak aşırı akım çeken bir malzeme vardır. beslenen sistemler ayrılabiliyorsa ayrırarak farklı bir sistemden beslemek suretiyle arızalı olan ekipman bulunabilir.
 
merhabalar... sorunu bulduk.
işletmemizde gündüz çalışan makınalardan dolayı bu güç kaynağının beslemesi anlık olarak 330V lara kadar düşüyor. bu gerilim akşamları 420v a kadar çıkıyor. akım ile gerilim ters orantılı olduğundan çıkış akımı bu düşüş sırasında yükselip overload ledini anlık olarak yakıyor. güç kaynağı girişini farklı bir yerden verdikten sonra bu sorunla karşılaşılmadı. fakat tabiki bu çözüm değil bireysel olarak belirli bölgelere sanırım ups koymamız gerek. ilginiz için teşekkür ederim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,360
Mesajlar
917,020
Kullanıcılar
450,230
Son üye
sercankars

Yeni konular

Geri
Üst