4 Kablo ile keystone

Modem zaten switch özelliktedir. Yani nasıl ki modeme bilgisayar kablosunu doğrudan takıyorsunuz, duvardaki keystone jack'e rj45'i takıp diğer odadan diğer bir normal kablo ile bilgisayara bağlamak gerekiyor.
Şu anda duvarda takılı bir keystone yok.Onu takmaya çalışıyorum. Kalan 6 kablodan 4 ünü 1-2-3-6 şeklinde bağladığımda çalıştıramadım maalesef. Neyi yanlış yapıyorum anlayamadım.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/ethernet-kablosu-hakkında-püf-nokta.2273/page-2

https://bidb.itu.edu.tr/seyir-defteri/blog/2013/09/07/ethernet-kablo-tipleri-ve-kablo-hazırlanışı


pcden_huba-gif.28633
2pc_arasi_capraz_kablo-gif.28630

2hub_arasi_capraz_kablo-gif.28629
 
Son düzenleme:
Merhaba yaşadığım sorunu çizmeye çalıştım. Yardımcı olabilir misiniz ?

1589056542585.png
 
kablolarda ters bağlantı olmasın !!! ( sizin fotonuzda durumda )

1589056542585.png
 
1. durumda modemi duvara LAN 1 den taktım diğer odaya pc yi taktığımda bağlandı. Aynı zamadan lan2 yi doğrudan diğer pc ye bağladım çalıştı sorun yok.

2. durumda de sorunsuz bağlandım.

Hocam odalar arasında tek hat cat6 kablo var ve her prize uğruyor. Uğradığı prizden diğer odadaki prize aynı hat üzerinden ek olarak bağlı.

Sorunu tam olarak ifade etmem gerekirse salona modemi takıyorum. Diğer odaya gidip gelen uca keystone takınca bağlanabiliyorum. Aynı keystone kablosuna diğer odaya giden eki bağlayınca bağlantı gidiyor.
 
kablolar keystone doğru mu ? bağlanmış .
ters olmasın .
 
kablolar keystone doğru mu ? bağlanmış .
ters olmasın .


Elektrikçi şöyle bağlamış :

8 kablodan mavibeyaz ve mavi olanı dsl telefon hattı için kullanmış. Kalan 6 taneden 1236 şeklinde turuncubeyaz+turuncu+yeşilbeyaz+yeşil şeklinde ek kablosu ve gelen kabloyu aynı renkler bağlamış. Keystona bağlantısını ise yeşilbeyaz+yeşil+turuncubeyaz+turuncu şeklinde yapmış. Doğru mu bu şekliyle nasıl olmalı ?
 
benim anlatmak istediğim duvarda kısmı ile ilğili diğer oda rj 45 kısmı ters kablo olabilir .
 
Tek hatla birden fazla bağlantı olmaz! Her odada ayrı ayrı çalışıyor olmalı. Her odada da çalışsın istenirse her odaya birer hub swich çoğaltıcı takıp hub swich üzerinden bağlantı yapılabilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,236
Kullanıcılar
449,837
Son üye
betül hüsrevoğlu

Yeni konular

Geri
Üst