3d yazıcı filament ile plastik aksam tamiri yapılır mı?

bygold007

Üye
Merhaba;
Aklıma takılan bir konu var ama filament özelliği konusunda hiçbir bilgim yok, 3D yazıcı filamentini sıcak hava ile eritip plastik çatlak kırık onarımı yapılabilir mi?
Şimdiden yardımcı olacak herkese teşekkürler.

sanırım göreceli bir soru sordunuz. bildiğim kadarıyla flamentler çeşit çeşit. olmaz değil olur ama malzeme eşleşmeli kaydıyla olabilir derim ben. biz eskiden pvc kaynak yapardık, kaynak çubukları da pvc idi. aynı kaynak makinesi pvc brandayı da kaynak yapıyordu. bu durumda uygun cihaz, uygun malzeme demek daha doğru olur.

Sıcak hava tabancasıyla direkt olarak plastik kaynak elektrodi ile yapmaktan sizi alıkoyan nedir? eğer çok ince işçilik istiyorsa başka tabii. Et kalınlığı yüksek olmalı. İnce plastikte kaynak yapılacak şeyi eritir ve çöp olmasına yol açar.

Son düzenleme:
Lehim istasyonu tabancası ile yapılabiliyor mu? internette gördüklerimin hespinde kendine özel ısıtıcı ile yapılıyor.

bu dediğiniz sıcak hava üfleyen üniteyse, olmaz değil ama uzun vadeli kullanımda yakarsınız.
Teşekkürler ustam uyarınız için yanlış yazmışım ama siz doğru anladınız.Lehimleme istasyonundan bahsetmiştim sıcak hava üfleme kısmından

Birde ustam hazır konu açılmışken bu tarz onarım bakım işleri için genel kullanımda hangi sıcak hava tabancasını önerirsiniz.

https://www.hepsiburada.com/einhell-tc-ha-2000-1-sicak-hava-tabancasi-pm-HB000008SW7H

böyle birşey işimi görür sanırım

Et kalınlığı yeterliyse sıcak hava tabancasıyla kaynak yapılır ancak plastik elektrodu doğru seçilmeli. Biz çamaşır makinesi için farklı kullanıyoruz. Elektrot çok ucuz ve 1 paketi nadiren kullanan insanlar için belki 10 yıl gider.
Size fikir vermesi açısından hem bu yoruma hem üstte de gözükmesi için üst yoruma video ekliyorum.

Sıcak hava üfleme methodu ustalarında dediği gibi et kalınlığı isteyen yerler için uygundur. Üfleme ağzına takılacak ince hava yönlendirici ile çeşitli alanlarda kaynak yapmak mümkün. Yalnız önemli bir nokta eğer hassas bir yeri birleştirmeyi yahut yamamayı düşünüyorsan, kaynağı hava üfleme ile değil havya ucuna takılan özel aparatla yapmanı tavsiye ederim. Çünkü havya aynı zamanda yüzeye geniş bir alanda ısı verdiği için senin kaynak materyalin erimeden yüzey yumuşayarak deforme olabilir.
Filament kısmına gelirsek evet iş görür yalnız onlarında paskomya ustamın dediği gibi cinsi cinsine göre kullanmam gerek. Onuda kaynatacağın plastiğin muhakkak bir kenarında köşesinde yahut yüzeyinde cinsi yazar. Misal abs ise sende filamenti abs seçmen gerekir. Filamentlerde bir sürü (abs, pla, petg, tpu vb.) çeşit mevcut.

Teşekkürler plastik deyip geçmemek lazımmış bunu anladım. Özelliklerine bu güne kadar hiç dikkat etmemiştim.Peki Notebook kasanlarında hangi tür plastik kullanılır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…