32bit veriyi plcye aktarma

hkn_blt

Üye
Katılım
31 Ağu 2009
Mesajlar
1,162
Puanları
31
mrblar modbus haberleşmeli bir tranducerdan gelen float tipinde 32bit uzunlugundaki veriyi plcde nasıl görebilirim yani hangi değişkenle ilişkilendirmeliyim. umarım anlatabildim..
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Merhaba Modbus cihazdaki 32bit veriyi modbus komutu ile 2 Word olarak okuyup plc içerisinde tek olarak 32bit move komutu ile başka alana transfer edip okuyabilirsiniz.


Bazen bu iki Word ün low Word ve High word olarak yer değiştirilmesi gerekebilir.
 
Sorunuz çok genel olmuş, bitlerden birisi işaret birisi işaret biti olabilir, 2 word olarak okuyup yer değiştirmeniz gerekebilir...
Maskeleme yaparak sonuca ulaşabilirsiniz bence. .
 
sayın panasonic destek zaten 32bit uzunluğundaki veriyi tranducer 2 tane 16bit şeklinde göönderiyor. ilk 16 biti 6999 adresine ikinci 16.biti 7000 adresine atıyor bende hmi de 7001 adresini okuyarak birleştirilmiş halini görebiliyorum. veriyi hmi de görmek için modbus-dinv baglantı kullanıyorum yani ters çevirerek okuyorum dediğiniz gibi. modbus komutunu denicem umarım yapabilirim.yalnız şöyle birşey daha var ben tranducerı öncelikle hmi ye bağlıyorum hmi'den plc'ye veri aktarma yapmaya çalışıyrum. Acaba sizin öneriniz tranducerı plc'ye plc'den hmi'ye baglantımı olmalıdır ?
 
Son düzenleme:
Merhaba

Transduseri okuyarak PID vb. kontroller PLC üzerinden yapacak iseniz, transduseri plc ye girmenizi tavsiye ederim.
Zira okuma gecikmelerini ve panelin arızalanması durumunda sistemin durmasını engellemiş olursunuz.

İyi çalışmalar
 
Sorun cozulmustur. Plcde gelen veriyi float tipinde tanimlamadigim için sorun çıkmış.

Sent from my GT-I9300 using KontrolKalemi.Com Forumu mobile app
 

Forum istatistikleri

Konular
129,352
Mesajlar
925,649
Kullanıcılar
451,830
Son üye
paraavii

Yeni konular

Geri
Üst