24v DC Kumanda Sinyalinin Kesilmesi

BERKARAS

Üye
Merhaba JETFAN panosunda bulunan yangın damperlerinde 24v DC kuru kontak voltajının kesilmesi ile alakalı bir sorun yaşıyorum.

Panoda 4 adet 15kw OTOFAN bulunuyor ve besleme kabloları ile 24v DC damper kabloları aynı tavada gidiyor ve şöyle bir soruın yaşıyorum.

Damperden gelen 24v DC kapalı kuru kontağında İnverterler devreye girdimi sinyal kesiliyor. Fakat inverter devreye girmeden sadece damperleri aç kapat yapınca sinyallerde hata almıyorum. Güç kablosu ile yanyana gittiğinden kaynaklı böyle bir sorun yaşıyor olabilir miyim ?

24Volt çöküyor olabilir mi? Daha büyük amperajlı bir güç kaynağıyla deneyebilirsin.
Röleleri denemek için dışarıdan bir harici kablo çekip güç kabloların etkisi varmı yokmu tespiti yapabilirsin.
PLC programı varsa eğer Inverter aktif ise çıkışlara veya girişlere bakmayı filtre olarak koyabilirsin.
Sürücünün -24Volt eksisiyle panonun eksisini ortak yapın.
Sürücü ekranında herhangi bir değişim oluyor mu?

24Volt çöküyor olabilir mi? Daha büyük amperajlı bir güç kaynağıyla deneyebilirsin.
Röleleri denemek için dışarıdan bir harici kablo çekip güç kabloların etkisi varmı yokmu tespiti yapabilirsin.
PLC programı varsa eğer Inverter aktif ise çıkışlara veya girişlere bakmayı filtre olarak koyabilirsin.
Sürücünün -24Volt eksisiyle panonun eksisini ortak yapın.
Sürücü ekranında herhangi bir değişim oluyor mu?
Merhaba cevap için teşekkürler öncelikle tüm gün bu sorun ile alakalı çalıştım ve eksik verdiğim bilgiler var şuan fark ediyorum.
Damper motorları 24vDC - / + / + ÇALISIYOR. SADECE - /+ KONUM 1 YANİ AÇIK -/+/+ OLUNCA KAPALI KONUM oluyor damper motoru. burda sorunu şu şekilde buldum ikinci 24v dc beslememde tek kalınca açık konuma geçmesi için motor , 8-9 v geri dönüş oluyordu. 15 adet damper motorunun 3'nde geri dönüş arızası oluyordu ve bundan kaynaklı damperler tekrar kapalı konuma dönüyordu.

Merhaba cevap için teşekkürler öncelikle tüm gün bu sorun ile alakalı çalıştım ve eksik verdiğim bilgiler var şuan fark ediyorum.
Damper motorları 24vDC - / + / + ÇALISIYOR. SADECE - /+ KONUM 1 YANİ AÇIK -/+/+ OLUNCA KAPALI KONUM oluyor damper motoru. burda sorunu şu şekilde buldum ikinci 24v dc beslememde tek kalınca açık konuma geçmesi için motor , 8-9 v geri dönüş oluyordu. 15 adet damper motorunun 3'nde geri dönüş arızası oluyordu ve bundan kaynaklı damperler tekrar kapalı konuma dönüyordu.
24 volt motor besleme arızası.

Forum istatistikleri

Konular
131,120
Kullanıcılar
454,868
Son üye
Toplagel

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri