24v/12V step down buck devresi için yardıma ihtiyacım var ( PWM VE MOSFET İLE )

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mania58
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mania58

Üye
Okul projem için hocam 24v girişi 12V a düşüren bir buck converter yapmamı istedi.Youtube da ki çoğu devreyi denedim ancak çalıştıramadım.en son güzel bir devre buldum ancak 24V girişi 13.6V çıkışı var bunu nasıl 12Va düşürebilirim yardımcı olabilir misiniz ? herkese şimdiden teşekkürler

Ekli dosyalar

• buckk.webp
    buckk.webp
    69.6 KB · Görüntüleme: 16
Tl494 e gelen 1 nolu pin üzerindeki iki dirençle oynayarak çıkış voltajını ayarlayabilirsiniz.

R17 ve r18 dirençleri ile.

Tam değer için entegrenin datasheet sayfasına bakabilirsiniz.

Bence entegre seçiminiz doğru bir seçim. Bu entegre üzerinde devam edin. Daha basitleştirilmiş şemalar bulabilirsiniz.

güzel insan, bu daha kolay değil mi? basit olan her zaman iyidir.
1745788404271.webp

Tl494 e gelen 1 nolu pin üzerindeki iki dirençle oynayarak çıkış voltajını ayarlayabilirsiniz.

Bence entegre seçiminiz doğru bir seçim. Bu entegre üzerinde devam edin. Daha basitleştirilmiş şemalar bulabilirsiniz.
evet çok karışık bu aslında ve Duty ayarı vs nasıl yapılıyor bilmiyorum LM serisi buck entegrelerini kullanmamız yasak ve 555 veya başka hiç bişeyle mosfet sürmeye kalktıgımda asla beceremedim. ya çıkışım giriş ile aynı yani 24v oluyor yada 0 volt oluyor.Hocanın tam olarak istediği %50 duty oranı ile 24vtan 12v a dönüştüren basit bir devre 1 haftadır aralıksız ugrasıyorum ama basit devreleri asla çalıştıramadım çalışacağını düşündüğünüz bir devre var ise benimle paylaşabilir misiniz

Step down converter devresi için
https://www.ti.com/product/LM2596

images

evet çok karışık bu aslında ve Duty ayarı vs nasıl yapılıyor bilmiyorum LM serisi buck entegrelerini kullanmamız yasak ve 555 veya başka hiç bişeyle mosfet sürmeye kalktıgımda asla beceremedim. ya çıkışım giriş ile aynı yani 24v oluyor yada 0 volt oluyor.Hocanın tam olarak istediği %50 duty oranı ile 24vtan 12v a dönüştüren basit bir devre

evet çok karışık bu aslında ve Duty ayarı vs nasıl yapılıyor bilmiyorum LM serisi buck entegrelerini kullanmamız yasak ve 555 veya başka hiç bişeyle mosfet sürmeye kalktıgımda asla beceremedim. ya çıkışım giriş ile aynı yani 24v oluyor yada 0 volt oluyor.Hocanın tam olarak istediği %50 duty oranı ile 24vtan 12v a dönüştüren basit bir devre
güzel insan, bu daha kolay değil mi? basit olan her zaman iyidir.
Ekli dosyayı görüntüle 115583
abi evet böyle olsa çok daha kolay olur ama hem bunda bobin yok dolayısıyla buck converter değil hemde bobin dahi olsa hoca LM serisi ic leri kabuletmiyor. pwm sinyali ile mosfet sürmemizi istiyor.bir türlü beceremedim gitti :)

Forum istatistikleri

Konular
131,120
Kullanıcılar
454,868
Son üye
Toplagel

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri