24 dc 5 A dalgic pompa gunes paneli aküsü

Alixan0707

Üye
Katılım
25 Haz 2023
Mesajlar
9
Puanları
1
Yaş
49
Merhaba
bahcemde iki adet 260w 30 a 8,5 a panele düz bağlı 24 dc 5 A dalgic pompa mevcut. Sistem gunes cikinca calisir aksam durur vaziyette. Haliyle gece içini çözüm bulmaliyim. Sanirim araya bir cihaz ve akü gerekli. Nasil yapmaliyim ne almaliyim yardimci olurmusunuz.

İlk defa konu aciyorum. Dogru yerdemiyim?
 

Ekli dosyalar

  • IMG_5459.jpeg
    IMG_5459.jpeg
    1.1 MB · Görüntüleme: 10
  • IMG_5460.jpeg
    IMG_5460.jpeg
    174.5 KB · Görüntüleme: 10
Moderatör tarafında düzenlendi:
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
evet konu yanlış yerde ama yenisiniz çok sorun etmeyiz. bu işleri iyi bilen arkadaşlar fikir vereceklerdir. ve dediğiniz gibi aküye ihtiyacınız var. çalışma süresini ve sulama miktarı gibi bilgileri de verirseniz akü kapasite hesabı daha kolay olur. az daha unutuyordum araya bir de şarj kontrol lazım.
@rsimsek , @Mustafa KABADAYI ustalarım aklıma ilk gelenler sizlersiniz. isimlerini unuttuğum diğer usta arkadaşlarım sizlerden özür dilerim. aklım eskisi kadar düzgün çalışmıyor.
 
Anlayışınız icin teşekkür ederim. 25 ton su deposunu dolduracak. O sistem zaten kurulu. Sadece ek olarak gece de calismasini istiyorum. Daha verimli olmasi acisindan.
 
Anlayışınız icin teşekkür ederim. 25 ton su deposunu dolduracak. O sistem zaten kurulu. Sadece ek olarak gece de calismasini istiyorum. Daha verimli olmasi acisindan.
benim matematiğim bu hesap kitap işlerinde hiç işe yaramıyor. yani anlamam. ama ustalarımız okuyup yardımcı olacaklardır.
 
Merhaba hoş geldiniz, konu yerinin hatalı olup olmamasına takılmayın biz de takılmayız. Gece sulama ihtiyacı ne kadar, gündüz saatlerindeki dolum deponun kaçına yetiyor? Bina çatısına veya imkan varsa evden yüksek noktaya ek depo konsa gündüz enerjisiyle dolacaktır, gece kullanımda yer çekimiyle işini görmez mi? Gereksiz masraf da yaratmamış olur, tabi esas ihtiyacın nedir sen bileceksindir.
 
Merhaba
Bahce sulama icin kullaniyorum. Başta yazdigim paneller ve motor var ve bir kac senedir çalisiyor. Motorda ve depoda elektrikli şamandıra da mevcut. Arada aku olmadan bu yila kadar calisti. Gunes dogunca calisip aksam duruyor. Araya aku ve sarj kontrol unitesi koymak gece de calismasini ve daha kisa surede depoyu doldurmami sağlayacak. Bu noktada. iki adet 260w 30 a 8,5 a panele düz bağlı 24 vdc 5 A dalgic pompa için nasil bir kontrol cihazi ve kaç amper aku gerekiyor. İnternette 24 v akü bulamadim sanirim iki adet 12 v seri baglamam gerekecek. Bu iki aparati sisteme ekleyince pompamız 24 saat calisabikecek. Amaç bu. Teşekkür ederim
Sulamayi da zaten cazibe ile yapiyorum. Sistem su kaynagindan 25 ton depoyu doldurmak için.
 
Merhabalar

Bu konuda aku ile pompanin gece çalıştırılması aslında çok verimli olmaz. Pahali bir çözümdür.

Pompaniz 24 volt 5 amper ise bu sistemi 24 volt aku ile çözmenizi lazim. 5 amper 16 saat gün ışığı olmadığı dönemde çalışacağını düşünelim. 5 x 16 = 80 amper yapar. Buna % 30 deşarj verim faktörü ekleyin 24 amperde oradan gelir 104 amper yapar.

104 amper üzeri bir aku ve bu akuye uygun bir şarj regulatoru ve panelle bunu çözebilirsiniz.

Bu hesap yaklaşık olup 24 volt 5 amper yuk için hesaplanmıştır.
 
@serkan_48 ustam verdiğin bilgiler için teşekkür ederim. yanisi işçilik ve kablo masrafı hariç şarj kontrol
200 ₺ gibi 300 e kadar yolu var 60 amper bir akü en az 1000 ₺ yani 1000x4=4000+250 desek 4250 ₺ masraf yapmanız lazım en az. değerlendirme sizin. ben en düşük rakamlardan hesap ettim.
 
Teşekkür ederim de neden 4 tane 60 amper yazdiniz. 104 amper güce ihtiyacımız varsa iki adet yetmez mi
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,774
Kullanıcılar
449,980
Son üye
shield325

Yeni konular

Geri
Üst