220v 1100w servo dikiş makinası motoru hız kontrol ünitesi

Elinize sağlık yalnız küçük bir tavsiyem var, genellikle böyle ilvelerede uzun kablo , gürültü bakımından ve olası kaçaklardan dolayı problem yaratır, kart bozulabilir, tavsiyem, bu denemeden sonra opto-coupler kullanarak izole etmektir.

Buton basılmadığı dırumda iki ucu arasında, 5VDC civarında bir voltaj okuyornusunuz kontrol edin. Bu durumda takmak çok kolay olacaktır.

Fren meselesine gelince;

1. İlk denenecek şey, sarımları kısa devre etmek

2. Ancak bunu denerken sarımları sürücü çıkışından ayırarak kısa devre etmek gerekir, bunun için röle, kontaktör kullanılabilir.

3. Ayrıca enerji verken sürücü çıkışlarını boşta bırakmamak gerekiyor, bunun için sürekli bağlı kalacak ve az akım çekecek direnç öneriliyor 12k-15K 20W.

4. Kısa devre edildiğinde motor Frenleme başarılı olursa, uzun vadede kısa devrenin motora hasar vereceği belirtilmiş bunun için Frenleme Direnci 50ohm yüksek watlı direnç bağlamanız gerekiyor.

5. Eğer frenleme istediğiniz hızda olmaz ise o zaman manyetik frenleme takmanız gerekecek.

Elinize sağlık yalnız küçük bir tavsiyem var, genellikle böyle ilvelerede uzun kablo , gürültü bakımından ve olası kaçaklardan dolayı problem yaratır, kart bozulabilir, tavsiyem, bu denemeden sonra opto-coupler kullanarak izole etmektir.

Buton basılmadığı dırumda iki ucu arasında, 5VDC civarında bir voltaj okuyornusunuz kontrol edin. Bu durumda takmak çok kolay olacaktır.

Fren meselesine gelince;

1. İlk denenecek şey, sarımları kısa devre etmek

2. Ancak bunu denerken sarımları sürücü çıkışından ayırarak kısa devre etmek gerekir, bunun için röle, kontaktör kullanılabilir.

3. Ayrıca enerji verken sürücü çıkışlarını boşta bırakmamak gerekiyor, bunun için sürekli bağlı kalacak ve az akım çekecek direnç öneriliyor 12k-15K 20W.

4. Kısa devre edildiğinde motor Frenleme başarılı olursa, uzun vadede kısa devrenin motora hasar vereceği belirtilmiş bunun için Frenleme Direnci 50ohm yüksek watlı direnç bağlamanız gerekiyor.

5. Eğer frenleme istediğiniz hızda olmaz ise o zaman manyetik frenleme takmanız gerekecek.
evet mehmet bey çalışırken voltajı 3.26 civarında.nasıl yapmam gerekli.

Ekli dosyalar

• 20250125_150050.jpg
    20250125_150050.jpg
    152.8 KB · Görüntüleme: 93
P-08 Fren parametresi bunu "1" yapıp denedinizmi ?
özür dilerim mehmet bey biraz geciktim işler vardı.resimlerde motor kablolarının yerlerini gösterdim.ayrıca P-08: 1 yaptım motor kitlendi çalışmadı.

Ekli dosyalar

• 20250125_164505.jpg
    20250125_164505.jpg
    137.7 KB · Görüntüleme: 91
  • 20250125_164604.jpg
    20250125_164604.jpg
    162.1 KB · Görüntüleme: 95
  • 20250125_164612.jpg
    20250125_164612.jpg
    150.2 KB · Görüntüleme: 92
özür dilerim mehmet bey biraz geciktim işler vardı.resimlerde motor kablolarının yerlerini gösterdim.ayrıca P-08: 1 yaptım motor kitlendi çalışmadı.
Estağfurullah, motor tarafındaki konnektörden bahsemiştim.

Bu konnektörlerden piyasada bulunuyor, size dişi ve erkek könnetöt lazım araya girebilmeniz için.

Ancak bu parametre belki de işinizi görecek, ancak çalışmaması enteresan, bir daha dikkatlice test edin.

Estağfurullah, motor tarafındaki konnektörden bahsemiştim.

Bu konnektörlerden piyasada bulunuyor, size dişi ve erkek könnetöt lazım araya girebilmeniz için.

Ancak bu parametre belki de işinizi görecek, ancak çalışmaması enteresan, bir daha dikkatlice test edin.
motorun içi bundanmı bahsetmiştiniz.örnek resimi varmı.ona görede sipariş verebilirim.
ben hatalı işlem yapmışım.evet P-08 : 1 yaptıgımda motoru anahtardan kapattıgımda hemen durdu.işte böyle insanoglu deniyerek birşeyler öğrenebiliyor.sizler gibi bilgili iyi insanlar sayesinde.sagolun.

Ekli dosyalar

• 20250119_125740.jpg
    20250119_125740.jpg
    154.3 KB · Görüntüleme: 102
Son düzenleme:
motorun içi bundanmı bahsetmiştiniz.örnek resimi varmı.ona görede sipariş verebilirim.
ben hatalı işlem yapmışım.evet P-08 : 1 yaptıgımda motoru anahtardan kapattıgımda hemen durdu.işte böyle insanoglu deniyerek birşeyler öğrenebiliyor.sizler gibi bilgili iyi insanlar sayesinde.sagolun.
Estağfurullah, sizde sağolun.
Alttaki konektörden bahsetmiştim, hangisi 3 lü ise o, motor bağlantılrı.
Ancak gerek kalmadı sanırım

servo_motor_Cont_2.png

Estağfurullah, sizde sağolun.
Alttaki konektörden bahsetmiştim, hangisi 3 lü ise o, motor bağlantılrı.
Ancak gerek kalmadı sanırım

Ekli dosyayı görüntüle 113754
evet
benim motor hız kontrol kartında istedigim degişiklilkleri sayın serkan_48 kardeşim ve sayın AG Mehmet Beyin emekleri ve bilgileri sayesinde çözümlendi.sayın serkan_48 kardeşim ve sayın AG Mehmet beye katkılarından ve emeklerinden dolayı çok teşekkür ederim.sagolun varolun.iyiki varsınız.allaha emanet olun.

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,233
Son üye
JacobRice

Yeni konular

Geri