2 Tane Aynı Transformatörün Seri veya Paralel Bağlanması

qoqobikare

Üye
Katılım
8 Eki 2018
Mesajlar
29
Puanları
1
Yaş
23
Merhaba arkadaşlar benim elimde 2 adet 12v Ac çıkış yapan Transformatör mevcut ben bunları Seri veya Paralel bağlayarak 24 v Ac Akım Elde Edebilir miyim? Bana bu konuda yardımcı olabilecek varsa sevinirim.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Evet sekonderi seri bağlarsan 24ac elde edersin. Dikkat et ters uca bağlarsan 0 volt görürsün.
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim peki primer girişleri nasıl olacak bide su resimdeki BC546BP bildiğimiz BC546 Olmuyor mu?
 
bc546bp bildiğimiz bc546b . a ve c de kullanılabilir.
Primerlerin her ikiside paralel olarak 220 ye bağlanacak primerde seri bağlantı yok.
devre 4 amperde akımı sıfırlıyor, resete basana kadar çıkış kesimde kalıyor. q3 ve q2 tristör gibi davranıyor. reset anahtarı da tristörün gate ucunu kısa devre ediyor ve tristörü iletimden çıkarıyor.
 
Cevabınız için yine teşekkür ederim Primer sargıları paralel bağlama derken bunu mu kastediyorsunuz acaba? Transformatörlerden çıkan kırmızı kablolar input kablosu siyah kablolar output kablosu kahve ve mavi kabloda 220v gerilimin geldiği yer olarak baz alırsak primerleri paralel bağlamaktan kasdettiğiniz bu mudur?
 
inputlar doğru fakat sekonderleri paralel bağlamışsın yanlış olmuş. seri olacak. böyle elektrik verirsen yakarsın trafoları.
 
Sekonderi trafoları üst üste koyduğumda output kısmında üst üste gelen kabloları birbirine bağlayarak yaptım o zaman seri bağlamış olmuyor muyuz?
 
X2 ile Y1'i Birbirine bağlayıp bantlayıp X1 ve Y2'den mi çıkış alacağım yani? Resimdeki gibi mi olacak?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…