2 kişilik drone yapımı

mpolat1978

Üye
Katılım
13 Nis 2015
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
46
Slm.
Arkadaslar 2 kişi tasiyabilecek 4 motorlu drone yapmak istiyoruz. Bununla ilgili bircok video ve calisma mevcut. Konuyla yeni ilgileniyoruz. Aşağıda bazi linkler verecegim. Kullanmak istedigimiz motor 10kW 48v 6000rpm brushless motor tipidir. Doğruluğundan emin değiliz. Toplam kaldirma kapsitesinin 600kg uzerinde olmasıni istiyoruz.
Konu ile ilgisi olan arkadaslarin yorum yapmalarini rica ederim. Saygilarimla.



 
Son düzenleme:
Ne tür bir yardım istemeketesiniz, şase motorlar dahil ağırlık nedir bunu tespit edin öncelikle bu değer 600 kg kaldırma gücünün yeterli olup olmadığını gösterir.
 
hayatta binmem böyle bir şeye :eek: Cessna tipi tek pervaneli uçaklarda, herhangi bir sorun oluştuğunda ve uçak düşmeye başlarsa, paraşütü etkinleştirip kurutulabiliyorsunuz. Ama bu meretler paraşüt fayda etmeyecek kadar yere yakın uçuyor. Bir sorun çıkarsa, bir fatihayı bitiremeden yere çakılır :confused:
 
Hemen hemen her yükseklikte işe yarayacak bişi "Bismillah":)
 
Motor sayısını belirlerken olaya yedekli olma açısından bakmak gerekir diye düşünüyorum. Örneğin 4 jet motorlu bir yolcu uçağında, motorlardan 3 tanesi devre dışı kalsa bile, bir tek motor o uçağı güvenli bir şekilde iniş yapmasına yeterli.

Şimdi sizin dediğiniz gibi 4 motorlu drone'u düşünelim. O motorlardan birisi devre dışı kaldı. Alet stabil bir şekilde uçabilir mi, yoksa adam fatihaya başlasın mı? :D Ya iki motor devre dışı kalırsa? üç?

Çinliler bunu düşünmüş ve 8 motorlu yapmış. Epey yedekli bir sistem. Tabi mesela soldaki 4 motorun tamamı giderse gene çakılır, ama bu da çok düşük bir ihtimal.

Bir de olaya şu açıdan bakmak lazım. Bir yolcu uçağında, pilot uçağı full manuel moda sokabilir. Bu şekilde uçak sadece pilotun komutlarını yerine getirir ve arka planda çalışan bir bilgisayar hiçbir şekilde müdahale edemez. Tam yedekli olması için drone'un da buna izin vermesi lazım. Yoksa yazılımdaki bir bug yüzünden gene kontrolden çıkabilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,180
Mesajlar
915,674
Kullanıcılar
449,946
Son üye
kerim2756

Yeni konular

Geri
Üst