2 katlı ev faz dağılımı

anlıyorum ama fazları dağıtırken 3 e bölemiyorum ev 2 katlı olunca. fazlardan birini boş bırakmak olmaz diyosunuz.o zaman her daire için 3 fazlı sayaç şart sanırım. doğrumu anlıyorum sizce?

2 katlı evden kestınız müstakil evdir herhalde ona göre cevaplıyorum.

Dengeli dağıtmak için her kata bir faz yapmanız gerekmiyor. Eve sağlanan enerjiyi en iyi şekilde dağıtmaya bakın. Örneğin banyoya iki priz koyacaksanız bunlardan biri çamaşır makinesi olacağı için linyesi ayrı olmak zorunda, diğer linyeyi ayrı bir fazdan beslerseniz aynı anda hem çamaşır makinesi hemde evde varsa çamaşır kurutma makinesi çalıştırılabilir.

Bunun dışımda örneğin mutfakta fırını ve bulaşık makinesini ayrı linyeden beslemeniz gerekiyor. Linyeleri zaten ayrı sigorta tablosunda bu iki yükü ayrı fazlardan beslemiş olursanız dengeli dağıtırsınız.

Yüklerinizi bir kağıda yazıp alt alta toplarsanız zaten dengeli dağıtmak zor olmaz ancak dengeli dağıtırken mümkün olduğunca aynı anda çalışma ihtimali olabilecek yükleri ayrı fazlardan beslemeye çalışın. Daha öncede yazdığım gibi bulaşık makinesi ve fırın aynı fazda olmasın.

Aydınlatma yüklerini ise dağıtmak daha kolaydır. 3 linye yeterli olursa zaten 3 faza dağıtmak zor olmayacaktır.

Saygılar...
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,277
Mesajlar
916,391
Kullanıcılar
450,103
Son üye
MUGEN SARS

Yeni konular

Geri
Üst