Ekli dosyayı görüntüle 118322merhabalar elimde bu transistör var arızalı bir biçimde online satış yapan bir yer bulamadım eski bir cihazdan söktüm muadili var mıdır?
Selamlar
Bu tip transistorler DC güç anahtarlaması için kullanılır. Sony MS lerde çok kullanıldığını gördüm. Parçanın tam adı: RT1P137.
Bu tip transistorler de (Rohm firması digital transistör diye belirtir) gövde direnci mevcuttur. Biri beyse seri (1k) diğeri ise beys emiter arası bağlı (22k) iki direnç vardır, dışarıdan konulacak parçalar transistorun içine koyulmustur. Bozuk parçanın voltaj ve akım değerlerine denk gelen bir pnp transistor seçilir. Yukarıda belirtilen değerlerde direnç eklenerek modifiye edilir. Çözüm zor değil ama orjinali bulunabilir ise kullanılması tavsiye edilir.
Burada bu transistör 7 volt çıkışı anahtar gibi kullanılmış. Sayın @olc technics dediği gibi uygun güçte başka bir transistör modifiye ile kullanılabilir.
Ayrıca vaktiniz varsa alide yurt dışı temin edebilirsiniz. Sadece biraz zaman alır.
Burada bu transistör 7 volt çıkışı anahtar gibi kullanılmış. Sayın @olc technics dediği gibi uygun güçte başka bir transistör modifiye ile kullanılabilir.
Ayrıca vaktiniz varsa alide yurt dışı temin edebilirsiniz. Sadece biraz zaman alır.
Aşağıdaki gibi tranaiatörleri bias dirençleri ile denenebilir. Bc328 ile deneyebilirsiniz. Sizin transistör 300mA kollektör akımı var. Bu transistörler 800 mA kollektör akımı verebilir.
BC328, BJT PNP tipi bir Transistördür. BC328 Transistör, 800mA kollektör akımı 2SA950 TO-92 800MA 30V PNP TRANSISTOR 800mA kollektör akımı
Aşağıdaki gibi tranaiatörleri bias dirençleri ile denenebilir. Bc328 ile deneyebilirsiniz. Sizin transistör 300mA kollektör akımı var. Bu transistörler 800 mA kollektör akımı verebilir.
BC328, BJT PNP tipi bir Transistördür. BC328 Transistör, 800mA kollektör akımı 2SA950 TO-92 800MA 30V PNP TRANSISTOR 800mA kollektör akımı