1978 Grundig Hi-Fi receiver 20

Katılım
18 Ocak 2016
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
46
Merhabalar,Babamdan kalma Alman yapımı bir stereo tunerli amfi var (Grundig receiver 20 modeli) uzun zamandır hoparlörünün birini patlak sanıyordum nerdeyse körük değişimi veya sargı yaptıracaktım ama dün farkettimki hoparlörde sorun yokmuş.2 kanal stereo çıkışı var ve her iki kanalında sağ tarafına bağladığımda böyle oluyor.sol çıkışlara bağladığımda problem yok ama maalesef stereo olmuyor :) bu konuda bana yardım edebilecek böyle eski modelllerle uğraşan arkadaşlar varsa memnun olurum.
 
Selamlar,

Bahsettiğiniz ürün aşağıdaki ürün sanırım. Sağ kanaldan ses azmı geliyor yoksa ses monomu geliyor. İlk yazdığınızdan anladığım ses hiç gelmediği için hoparlör tamiri gibi düşünceniz olduğu.

Ama ses mono geliyor ise stereo dekoder devresine yönelmek lazım.
 
Evet amfi bu doğrudur.ses geliyor ve gücüde iyi ama maalesef bozuk geliyor kaliteyi düşürüyor,nasıl anlatsam sanki boğazı balgam dolu gibi :)
 
kendi fm inden başka bir kaynaktan ses alma imkanımda yok şuan denemek için
 
Sesin bozuk gelmesi ayrı konu.

Ürün çok eski. Sesin hangi katta bozulduğunu radyo tekniği bilen birisi tesbit edebilir. Tahmin yürütmek olacak benimkisi ama cihaz üzerindeki kapasitör kondansatörler kurumuş olabilir. Değer kaybına uğramış ve bu nedenle görev görmüyor ve ses sorunlu çıkıyor olabilir.

Dikkatli dinlerseniz ses radyo çekimi iyi ancak boğukluk ses çıkışında olabilir. Yani ses anfisi kısmında sorun olabilir. Kondansatörlerin elden geçmesinde fayda var görüyorum.

Değerli ustalarımında yorumlarını merak ediyorum.
 
Benim gözle görebildigim sadece bu üstündeki mavi kaplama patlamiş gibi.ama hangi devrenin elemani ne işe yarar daha çözemedim şemasından bulmaya çalisiyorum
1453107083635-471868336.jpg
 
Bu resimdeki 0.47uf 50v kapasitor sağ kanal cikisinda ama emin degilim kapasitorden kaynaklanabilirmi boyle bir durum bilmiyorum
 
Orhan bey merhabalar,
Serkan arkadaşımızın tespitleri çok doğru.Resimden de anlaşılacağı gibi tantal kondansatörün tepesi atmış (sanırım biraz sinirlenmiş)
Tantal kondansatörler en kolay bozulan kondansatör çeşididir.Değerini biliyorsanız elekrolitik kondansatör ile değiştirin,sorun devam ediyorsa önce bu tip kondansatörleri daha sonra diğer elektrolitik kondansatörleri kutuplarına dikkat etmek şartıyla değiştirmenizi tavsiye ederim.Yaşı itibariyle birçoğu kurumuş ve değer değiştirmiş olabilir.iyi çalışmalar.
 
Tesekkur ederim tavsiyeleriniz için.
Alet eski teknoloji olduğundan dolayı sıcaklık dusunulerek tantalum koymuşlar diye aklıma geldi hemen ama sizin tavsiyemiz uyacagim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,188
Mesajlar
915,702
Kullanıcılar
449,956
Son üye
CharmanDear

Yeni konular

Geri
Üst