18650 Pil kutuplarindan çıkan kablo neden ısınır

Eren3553

Üye
Katılım
19 Kas 2019
Mesajlar
32
Puanları
1
Yaş
24
Selamün aleyküm 18650 pilin - ve + kutuplariyla fan test ederken bakır tel havya gibi elimin ucunu yaktı aniden, pilin voltaj değeri 3,96 volt daha oncedende böyle çalışıyordum düşük voltajlarda 5v ve altı voltajda ciplak el ile müdahale ediyordum Bi yerde hata var ama bulamadım bilgim fazla yok bilgisi olan forum üyeleri el atarsa çok makbule geçer herkese iyi forumlar.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
kısa devre olmuştur kablolar, başka bir şey değildir.
 
Biraz daha aciklayabilirmisiniz tam tatmin olamadım kutup kabloları birbirine değdiği icinmi kısa devre oldu çok çabuk yaktı saniyesinde
 
bak arkadaşım herhangi bir kabloyu +ve- kutuba değdirirsen, bağlarsan geçen akımkısa devre olur, pilin amper gücüne yanar veya çok ısınır. şimdi senin fanın kabloları kısa devre olmuştur dediğimde ne demek istediğimi anlamışsındır.
 
kısa devre olan kablonun yaydığı ısı miktarıda amperle doğru orantılı mı amperemi bağlı sadece voltajla bir ilgisi varmı? Tam olarak nasıl işliyor kısa devre olma durumu konuyla alakalimi bilmiyorum ama mesela Bi direnci + - kutuplara baglarsak kısa devre olup direnç isinirmi aynı şekilde kondansatör? Rezistans teli kısa devre olduğu icinmi ısınıyor?
 
pillerin bir voltaj değer, vardır, elindeki 18650 3,7 voltluk bir pil, bunu şarz edersen 4,2 volt tepe(maksimum voltaj düzeyi) noktasıdır, daha yüksek voltaj verirsen pil bozulur.(bunu bir motorun beygir gücü veya cc değeri olarak kabul et.) bir de pilin amper değeri vardır, yani aynı voltta ne kadar enerji vereceği. bu pillerin kullanım alanına göre değişiklikler gösterir. kimi bir lambayı 1 saat yakar kimi de 3 saat. (bunu da benzin yakıt deposu olarak düşün) ne kadar yük verirsen motorun gücü değişmez ama yakıtı çok yakar. pile ne kadar direnç yüklersen o kadar çabuk biter. araçlarda nasıl gaz pedalı sistemi varsa bu piller içinde öyle devreler vardır, aniden çok fazla yüklenmemen için. yoksa ya pil bozulur yada devredeki ürün yanar. devrelerdeki R işareti rezistans demektir yani direnç akımı tek yöne doğru sınırlar her iki ucundan verirsen gücü kadar dayanır sonra yanar. burada enerjinin dönüşümü kuralı gereğince ısınır. sınırını aşarsan da yanar
 
18650 de ısınıyorsa kısa devredir. Eğer 18650 ısınmıyorsa kullandığınız kablo üzerinden geçen akımı kaldıramıyordur.
 
18650 de ısınıyorsa kısa devredir. Eğer 18650 ısınmıyorsa kullandığınız kablo üzerinden geçen akımı kaldıramıyordur.
18650 ısınmaya zaman bulamıyor, arkadaş çok şanslı, sadece fan kablosuyla kazayı yaşamış.
 
Pilden ısınma gözlemledim aniden oldu kablodaki ısınma, fan olarak eski bir bilgisayar fanı test ediyordum 18650 Pil ile test edebilicegimi düşündüm bugün Bi daha denedim fanın kablolarınin plastikleri biraz yumusamis dokundugumda bant hissi veriyor ama kopukluk görmedim aynı pil ve aynı fanı tekrar bagladigimda fan çalıştı ama fazla çalıştırmadim , 2 3 saniye içinde ısınma olmadı. Dün kısa devre olup elimi yaktı ise bugünde kısa devre olup ısınması gerekmiyormu kablodaki kısa devreyi kesin nasıl anlarız?
 

Forum istatistikleri

Konular
127,960
Mesajlar
913,921
Kullanıcılar
449,609
Son üye
cherrywine

Yeni konular

Geri
Üst