16F877a ile servo sürme yardım

1910urr

Üye
Katılım
8 Nis 2013
Mesajlar
17
Puanları
1
Yaş
33
herkese merhabalar arkadaşlar
hem dc motor hemde servo motor kontrol etmek istiyorum.
fakat iki sorunum var.
birincisi;
servoyu kademe kademe sürmek istiyorum. yani butona ne kadar basarsam o kadar dönsün ve ben birdaha herhangi bir butona (sağa veya sola) basana kadar olduğu yerde kalmasını istiyorum bunu bir türlü beceremedim


ikinci sıkıntım ise çok anlamsız bi durum. girişten gelen bilgiye göre dc motorları L293D yardımıyla döndürüyorum fakat biri diğerinden daha hızlı dönüyor.
ne gibi çözümler olabilir?
kodumda herhangi bir yanlışlık var mı?
yardımcı olan kardeşlerime şimdiden çok teşekkür ederim
Ekli dosyayı görüntüle proje.rar
Not: Dosyalar ektedir. kod C kodudur.
 
motor ların empedans ayarlarına dikkat et hız larında farklılığa sebep olabilir
 
yok ondan dolayı değil. ben girişten gelen veriyi çıkış olarak tanımladığım bacaklardan motora yolluyorum. birisi normal çalışıyor. fakat ikincisi sanki kare dalga gönderirmiş gibi çalışıyor. similasyona bakarsan sorunu daha iyi anlarsın.
ama yinede çok teşekkür ederim kardeşim. sağolasın
 
Bilgisi olup yardım edebilecek arkadaşlar yok mu ?


KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
+++++++++++++++++


KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
Arkadasım bu konuda aynı işlemi bende yaptıgım icin söylüyorum servo motorun 180 Derecelik dönüsü 2ms dir. Sorunları söyle bi kontrol etmelisin. Örneğin; motorun çarklarında sorun olabilir, bir buton varsa ve sadece pic üzerinde motorlar ayrıysa kod içindeki süreleri kontrol etmelisin ve proteusta yaotıysan aynı motorları sectigine emin olmalısın

Sent from my GSmart GS202+ using KontrolKalemi.Com Forumu mobile app
 
Ayrıca servo motor zaten kare dalga olarak calısır yani sen butona bastıgın anda atıyorum 1000us boyunca bastın yada enerji verdin bu olusturdugu kare dalga ile motoru 90 derece ilerleterek kilitler. Cok güzel bir pwm örneği olarak görebiliriz servo motorları.

Sent from my GSmart GS202+ using KontrolKalemi.Com Forumu mobile app
 
proteus da çizdim ortada henüz birşey yok. fakar dc motorlarla ilgili sıkıntımı fonksiyon kullanarak çözdüm. fakar hala servo da sıkıntı var. benim istediğim butona basıp çekene kadar örnek 30 drece hareket etsin. daha sonra oldugu yerde kalsın ben birdaha basarsam butona 40-50-60 diye kademe kademe ilerlemesini istiyorum hem sağa hem sola. bilmiyorum anlatabildim mi ama :))
 

Forum istatistikleri

Konular
128,195
Mesajlar
915,747
Kullanıcılar
449,971
Son üye
umutcelik

Yeni konular

Geri
Üst