16f84 ile klavye girişinden barcode katarı?

abakus

Üye
Katılım
4 Ocak 2010
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
51
slm herkeze kolay gelsin biliyorum herkez yoğun ama bi sorunum var :confused:
bir barkodlu stok sistemimiz var bazı malları elle klvyeden girmek zorundayız bana
barcode ve klavye ye paralel girecek pic li bir devre lazım (klavye portundan çalışan bir barkod okuyuculu sistem ) bazı picten klavye emulatör devreler buldum ama ben proton basic le yazıyorum asm vb lerinden hiç anlamam :eek: buda benim eksikliğim :eek: ben devrenin gerisini yani attım 5 buton koyup onlara barcode numaralarını girebileceğim okısmınıda hallederim.
Sorunum ise pici klavye portuna nasıl bağlayağım bunun devresi (klavye ve barkoda paralel girerim o kısmı sorun değil bunları hiç düsünmeyin direk bilgisayarın klavye portuna bağlıyormuş gibi düşünün ) ve attım klasiktir ya " merhaba dunya " yazısını sanki klavyeden basıyormuşcasına nasıl basic coduna nasıl yazdıracağım.
Sadece clk ve data uçlarını öğren diyenlerede saolun diyorum ama nasıl sorusu havada kalıyor sadece clk ve data uçlarıyla iş bitmiyo walla pici bağlayıp nasıl kullanacağını anlamak gerekiyor örnek olsa canınnı okuyacağım bende anlayabileceğim örnek bulamadım :p

walla 5 kodu defalarca girmekten baya yoruktum :( ilgilenenede ilgilenmeyenede şimdiden thx
herkeze kazasız belasız günler iyi çalışmalar .

not: C tabanlı kodda olabilir sanırım C tabanını okuya biliyorum ama yazmıyorum :S
 
Son düzenleme:
malesef olumlu bir cevap bulamadım :(
 
Merhaba
Ben size PIC asm öğrenirken tuttuğum bir notu vereyim işinize yarar mı?


Yönetici Notu: Paylaşılan dosya, dosya paylaşım sitesinden silindiği için kaldırılmıştır.
 
çok teşekkür ediyorum yardımların için ancak benim sorunum pcye klavye gibi bir pic bağlamak ondada baya ilerledim sayılır ama zamanlamalar konusunda saçmalıyorum biraz toparlayayım buraya yapıştıracağım . bu arada klavye entegresine mini röle bağlayıp denedim bir kaç basıyor sonra klavye entegresi kararsız kalıyor sanırım çünkü entegre çalşmayı durduruyor. Buda tecrübeden bilgi olsun :D mutlaka çıkan yol vardır ama 10 tane (0-9 tuşları için) röleyi asker etmek zor uluyor :) neyse kendi bağımızı kendimiz halledecez sanırım. herkeze kolay gelsin bu arada.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,188
Mesajlar
915,702
Kullanıcılar
449,956
Son üye
CharmanDear

Yeni konular

Geri
Üst