16F84 ILE KAYAN YAZI UYGULAMASI

soneryum

Üye
Katılım
16 Şub 2009
Mesajlar
15
Puanları
1
Yaş
42
arkadaşlar 16f84 ile kayan yazı uygulamasında 6 tane 5x7 matrıx dısplay kullandığım zaman kayan yazı son 3 harfe gelemeden kesiliyor. Aynı programı 5 tane 5x7 matrıx dısplayle yaptığımda program sorunsuz çalışıyor. Sorun neden kaynaklanıyor olabilir? Bi kaynakta 16f84 için hafıza kapasitesinden dolayı 5ten fazla 5x7 matrıx dısplay kullanılmaz gibi bir bilgi vardı. Bu acaba doğru mu? Yardımcı olursanız sevinirim. Herkese şimdiden teşekürler.
 
ben de öyle yaptım zaten. Toplam 30 sütun var. Bende 30 sütunluk bir program yazdım. Bir matrıx dısplayi çıkarıp 25 sütunlu uygulama yapınca çalışıyor zaten. Ama 6. matrıx dısplayi eklediğimde (programı da ona göre düzenliyorum tabi) yazı sonuna gelmeden başa dönüyor. Ve en baştan tekrar kaymaya başlıyor. Bu arada ben programı assembly diliyle yazdım ve 16f84 le birlikte 4017 entegresi kullandım bu entegre bir nevi onlu sayıcı gibi her tetikleme sinyalinde 0-9 arasındaki çıkışlardan birisini aktif ediyor. ve bu sayede sütun kayması yapılıyor. Benim programda kayan yazı son üç harfe geldiğinde sanki entegre resetlenmiş gibi yazı en başa dönüyor
 
Kardeş sen şemanı bir paylaş derim. Benim tahminim yazılımda kullandığın döngünün hesaplamasında hata yapmışsındır. INCF, DECF ne kullandıysan kıyaslama olarak bilmiyorum, kontrol yaptırdığın rakamlarını kontrol et. mesela 30 değerini 35 yap deneme yanılma yoluyla yazılımını kontrol et. Program aralarına kontrol satırları ekle program "x" satıra geldiğinde bir led bir süre yanık kalsın mesela. Ben genelde hataları bu şekilde gideriyorum.
 
kardeş aslında ben de hem programı hem de ısıs deki şemasını paylaşmak istiyorum ama nasıl paylaşacığımı bilmiyorum anlatırsan paylaşırım
 
bi de 4017 entegresinin haricinde daha çok çıkış portu olan ve sayıcı özelliği gösteren bir entegre var mı
 
4017 entegrelerini birbirine seri bağlayabilirsin bu şekilde olabilir. taramanın sonunda 4017 leri resetlemek istediğinde son entegrenin son çıkışını bütün 4017 lerin reset ucuna vererek yapabilirsin. dosya paylaşımını da rapid gibi dosya paylaşım sitelerinden sağlayabilirsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,235
Mesajlar
916,056
Kullanıcılar
450,034
Son üye
aaaahaha

Yeni konular

Geri
Üst