1600KVA Trafo güç hesabı

Katılım
22 Mar 2007
Mesajlar
286
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar fabrikada 1600kva trafo var bu trafoya bağlı yüküm 1500kw ben bu trafoya kaç kw daha yük bağlayabilirim.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Kompanzasyon arızasını gözönüne aldığınızda,şu anda bile kritik yüktesiniz.Genelde,Cosq 0,8 kabulü ile 1280 kw ancak kullanabilirsiniz.Trafoların,% 10 fazla yükle çalışabileceği doğru isede,bu avantaj için,ortam sıcaklığı vs. gibi lehte şartların olması gerekir.Siz,böyle bir düşünceyi aklınızdan çıkarsanız iyi olur.
 
Trafoya bağlı yüküm 1500 kW derken bir kurulu güçten mi yoksa demand metre ile ölçülmüş bir güçten mi söz ediyorsunuz?
 
Ben merak ettim kesici overload ayarınız kaçta , hiç açma yaptı mı ? Sami üstadımızın dediği gibi sadece omik yükle yüklenemiyeceğinize göre ve de 0,98 cos fi kabulüyle 1568 kW aktif yük çıkar ki siz baya bir sınıra gelmişsiniz , kompanzasyon da meydana gelebilecek sorunda kesicinizin açması lazım .
 
tşk arkadaşlar . kesici sıcaklık artınca 2 defa açtı . yani demek istediğiniz bir trafo daha ilave etmek daha sağlıklı olacak. birde sami arkdaşın dediği kompanzasyonu hesaba katmadım oda doğru.
 
Böyle bir tesiste,fiili gücün tesbit edilememesi ! düşündürücü.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst