150KW'lık a.s motorla fan uygulaması!!!

Katılım
11 Ocak 2008
Mesajlar
555
Puanları
1
suan çalısan sistemde 90kw bi motorum var fanın emiş gücünü arttırmak için kasnaklarla oynama yaptık motoru yaktım!yıldız üçken kontakörlerle yol vermistim ückene gecerken termik atıyodu termıgı iptal ettim !bu arada motor yıldızda 400A seyrediyodu !şimdi motorumun gücünü yükselticem 150kw yapmak istiyorum softstarterle yol vermek istiyorum nasıl.yalnız gücünü motorun gücüne göremi yoksa fanın durumuna göremi seçmeliyim???
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
motor yükde kalkmıyordur klepe sistemi varmı

motorun gücüne göre seçmelisin

klepe tam kapattığı sürece motorun kalkınmasında sorun çıkmaz. yıldız üçgenlede kalkabilir. bizim sistemde gayet iyi çalışıyor.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
klepe var ama sistemde sürekli acık yangın anında hattı kapatacak sekılde ayarlı!
 
bence motora yol vermeden önce klepeyi kapatıp motor kalktıktan sonra tekrar klepeeyi açacak bir devre kur derim.
 
Sayın sedat demir;
zeker arkadaşa katılıyorum yüksek güçteki fanlarda veya aspiratör sistemlerinde devir almayı kolaylaştırıcı veya motor akımını düşürmek için klape sistemi kullanılmalıdır.motora göre sofstarter seçmelisiniz ve eğer sürekli dur kalk işlemleride yapılıyorsa termik ısınmayı engellemezseniz motorunuz yine zarar görebilir.
"klape kapalı motor tam devrini aldıktan sonra açık olmalıdır."kolaygelsin
 
Fan ve POmpa uygullamalrında, yükün devrini %30 artırırsanız, motorda %100 yük artımı olur. Fanın devrini, kacdı, kac devıre cıkardınızsa motoru ona göre secınız. OLsa, olsa hesabı ile gıdersenız, yıne bır soruna yol acmanız mümkündür.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,774
Kullanıcılar
449,979
Son üye
schule48

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst