12v akü ve 220v Dönüştürücü İnvertör Ürün Tavsiyeleriniz

hearthief

Paylaşımcı üye
Katılım
1 Mar 2017
Mesajlar
1,222
Puanları
106
arkadaşlar internette gezerken bu ürünlerle karşılaştım, elektrik kesintilerinde gezilerde falan acil durum 220v için bu ikisini alsak olur değil mi, küçük ve ucuz olmaları hoşuma gitti, yanında gezdir cinsinden. invertör ucu çakmak için ama kesilir aküye tutturulur falan artık.

uyum sağlarlar mı, kullanım için daha ideal akü türü falan olması gereken yada ucuza gelecek başka marka ürünler falan biliyorsanız fikirlerinizi yazar mısınız.

Black&Decker BDPC100A 100Watt 12-220Volt Dönüştürücü İnvertör 125 TL

12V 14AH 6DZM14 ELEKTRİKLİ BİSİKLET AKÜ ORBUS 97 TL


-elektrikli-bisiklet-orbus-marka__1587879426135716.jpg


-12-220volt-donusturucu-invertor__0482275573406417.jpg
 
Son düzenleme:
Araçta en fazla ne çalıştırabilirsiniz? Telefon şarzı, oto elektrik süpürgesi, bunlarda zaten çakmak dan beslenebiliyor. Ben eski bir ups i aküye bağlayarak kullanmıştım fakat laptopu şarz etmeye kalktığımda aküyü bitirmiştim. Teoriyle pratik çok tutumlu olmuyor herzaman.
 
yorumun için teşekkürler, haklısın dediğin gibi bana da akü çok uzun süre dayanacak gibi gelmiyor, sistemin azda olsa idare etmesi için büyük,ağır,güçlü bir akü olması lazım ve bir kaç tane olmalı dimi, tıpkı güneş panelli sistemlerde ki gibi akü odası falan yapmak lazım buda pratiklikten uzak.

bu ürünler düşünce olarak güzel ama verimli değil demek ki, en güzeli elektriksiz yaşamayı öğrenmek galiba :)
 
Sn.hearthief ; bu düşünceniz güzeldir, verimsiz de değildir, seçtiğiniz 2 üründen 12volt > 220 volt dc inverter (100 watt. güçte olması lazım, Koç-Taş'daki oto aksesuarunda Black& Decker markalı bu ürünü incelemiştim, geçen yıl 165 tl. civarlarındaydı) bu seçim şekli prensipte uygun ancak seçilen akü kapasitesi açısından hiç uygun değildir. Zaten bu aksesuar (inverter) normal otomobil aküsü ile, motor çalışmadan (12.60 voltta) veya alternatörle birlikte (motor) çalışırken (14 voltta) kullanmak için tam olarak düşünülmüştür, çünkü 12 voltta 8 amperi çekip örneğin sizin seçtiğiniz aküyle 2 saatten az dayanır, ama 60-75 amper-h' lik araç aküsüyle kesintilerde, laptop şarjında ve kullanımında, 220 volt tasarruflu, ledli aydınlatmalarda kullanırsınız. Örneğin evdeki 2 adet 12 volt, 60 amperlik akümle ben de kesintilerde kullanmayı bir ara düşünmüştüm.

Yani bu ikilinin elektrik olmayan yerlerde veya evdeki kesintilerde direk bir güç kaynağı olabilmesi düşünceniz de yanlış değildir, sadece birindeki akü kapasiesi yetersiz yani biraz uyumsuzdur, o da mevcut araba akülerinin normal (Normalde aküyü 60 amperlik tutmak aracı çok az kullananlar için ayrı bir avantajdır) kapasitesine göredir, sadece o kadardır. Kolay gelsin.

Araçta en fazla ne çalıştırabilirsiniz? Telefon şarzı, oto elektrik süpürgesi, bunlarda zaten çakmak dan beslenebiliyor. Ben eski bir ups i aküye bağlayarak kullanmıştım fakat laptopu şarz etmeye kalktığımda aküyü bitirmiştim. Teoriyle pratik çok tutumlu olmuyor herzaman.

Kullanacağınız bu laptop adaptörü için çok eski bir ups'yi değil, sadece yukarıdaki Black & Decker gibi 100 watt.'lık bir inverteri kullanmanız aslında yeterliydi, çünkü bu adaptörler 65-70 watt arasındaki bir gücü çekiyorlar, ortalama olarak. Yalnızca bu ürünle tam dolu araç aküsünün şarjının daha fazla gitmesi de gerekirdi. Bir de çok eski olduğu için iç kayıpları fazla olabilir, seçtiğiniz ups'nin VA gücü fazla büyüktür veya akünüz biraz az şarjlı olmuş da olabilir. Kolay gelsin.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Sn binbaşı ilginiz için teşekkür ederim.

Anladığım kadarıyla enerjiyi ekonomik dönüştüren bu küçük Black & Decker ve az enerji tüketen bir laptop, modem ve küçük bir aydınlatma için kullanılırsa ve aküde yüksek akımlı jel akü 60-70 amper vb olursa yani 500 TL olanlardan, bir kaç saatlik elektrik kesintisi ihtiyacını karşılar sanırım, biraz pahalıya mal oluyor öylede, daha ekonomik bir akü seçmek lazım.
 
Son düzenleme:
Evet, güç toplamında ucu ucuna gelir, 90-95 watt yapar gibi, 100 watt.'lık Black & Decker inverter uzun saatler 60-70 amperlik aküyle bunu sağlayabilir, söylediğiniz gibi. Ama aydınlatmayı da 10 watt'lık gibi led aydınlatmadan seçip örneğin 20-23 watt'lık (100 wat.lık aydınlatmaya eşdeğer olan) tasarruflu ampülünü seçmezseniz daha iyi ve çok isabetli olur. Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,321
Mesajlar
916,705
Kullanıcılar
450,161
Son üye
Nonjekal

Yeni konular

Geri
Üst