12v 7A lik akü yerine araba aküsü neyi değiştirir?

Katılım
22 Nis 2020
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
37
Komşumun oğlunun küçük bir akülü arabası var 12V 7A lik bunun yerine araba aküsü(12V 75A) gibi amperi daha yüksek aküler kullansam bozulma hızlanma vs olur mu?

Bana kalırsa şarj olurken sorun çıkar onun dışında motor aynı akımı çeker ve bir değişiklik olmaz ama bazı yıllarını elektriğe vermiş prof. arkadaşlarım şiddetle yanar veya araba hızlanır dediler.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Arrabaya ılave yuk bıner. Kendi şarjı ile şarjedemezsiniz. Ne olur, uzun usre daynaır şarj etmeden kullanır.
 
...
Bana kalırsa şarj olurken sorun çıkar onun dışında motor aynı akımı çeker ve bir değişiklik olmaz
Aynen öyle:)
... bazı yıllarını elektriğe vermiş prof. arkadaşlarım şiddetle yanar veya araba hızlanır dediler
Yılların elektrikçisi bu prof. arkadaşlar, yıllarca milletin anasını ağlatmışlardır Allah bilir.:confused:

Eğer herhangi bir kapasitedeki 12 volt akü boyut olarak sığıyorsa, akü ile birlikte uygun şarj cihazı kullanmanız yeterli. Yani tek şarjla 12V 7Ah akü ile bir saat kullanılan araba daha büyük akü ile bir kaç saat kullanılabilir. 10 saat değil ama!
 
Bence araba akusu oyuncak arabayi paspas eder ortaya daha farkli bir oyun çikabilir ;))
 
Volt ve akım her zaman karıştırıldığından bu ve benzeri sorular çok gelir.

1.Cihazın çalışma voltajı ve en fazla çekeceği akım genelde üzerinde yazar
2.Üreteç/batarya/akü/pil her ne ise onun da verebileceği volt ve verebileceği en fazla anlık ya da belli bir sürelik akım bellidir.

Dolaysıyla size 12V 7Ah akü ile çalışan arabaya daha fazlasına, taşımada sorun yok yer sorunu da yoksa yine aynı şekilde çalışır. Akım arttığı için tek şarjla kullanım süresi de artar. Ayrıca ağırlık arttığından motor doğal olarak daha fazla zorlanacak ve daha fazla akım çekecektir! Hepsi bu.
 
Arkadaşlar, akülü arabani 6 volt 7.5 amper aküsu yerine 6 volt 9 amper ya da 12 amper akü taksam. Hızında bir degisim olur mu ? Yoksa sadece daga uzun süre dayanmasini mi saglar ?
 
12v 75Ah akü kendisinden pahalı ve ağır 12v 40Ah akü de iyi olmaz 12v 10Ah olur ancak motorun sürücüsü olmadığı için motoru yakarsın akım sabitlenmeli aküyü sömürür belki akü de patlar deney yapmak gerek 12v 75Ah akü verin akülü araba verin kim patlıcak? görelim...
 

Forum istatistikleri

Konular
127,965
Mesajlar
913,961
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst