120lik kabloya 95lik pabuç (kablomu ince, kablo pabucumu büyük)

Kamuda ki en büyük yanlıslardan biriside fiyatlandırma konusundadır. Size çarpıcı bır ornek vermek ıstıyorum. 100 metrelik klavuzu daıremız 765 ytl ye alırken, geçenlerde özel sektör calışanlarının elinde rastladım aynı marka ve uzunlukta ki klavuzu 324 ytl almıslar.

Yanı tabiri caiz yada teşbihte hata olmas derler ya " devletin malı deniz" düşüncesi hala mevcut ne yazık ki !
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
ekolay ' Alıntı:
Sayın hsnuyys arkadasım; Ben Gazıantep TEDAS il Müdürlüğünde çalışıyorum ve ambardan
NYY kablo türü için aynı markanın 2001 ve 2006 yılında daıremızın ambarına gelen pabuçları kıyasladım sonuc olarak ise; PABUÇ DIŞ ÇAPI AYNI IKEN, İÇ ÇAPI DEGISTIGINI GÖRDÜM.
BUNUN ANLAMI ÇALMAKTIR.
aynen katılıyorum kar etmek adına
 
sayın @dem@ ve hsnuys yorumlarınızı haklı görüyorum.kablo kalında olsa ttr tipi bir kablo soyuldugunda damarların esnemesi muhtemeldir.boyle birşey antikron kabloda olmaz.arkadaşların sıktığı 95 lik pabuçlar tahminimce 120 lik antikron kabloya takılmıştır. kolay gelsin.üretici firmaların da bu konuyu tespit edip toleransı ona göre verdiklerini düşünüyorum.
 
hep pabuçlara buluyoruz kabahati,tamam çoğu markalar malzemeden çalmak adına inceltiyorlar et kalınlığını ama kablo üreticileride sütten çıkmış ak kaşık değil.bundan yaklaşık 3 ay öncesi almış olduğumuz 100 metrelik top kabloların metrajlarında ciddi eksiklikler tespit ettik,hemde üzerinde 100 mt yazmasına ve ambalajları kapalı olmasına rağmen.başka bir zamanda kesitde ciddi bir eksiklik tespit ettik.artık şantiyelerime ne zaman malzeme özellikle kablo gelse elimde kumpas,mikro metre ölçüme gidiyorum.işin acı tarafıda aldığımız kablolar piyasada çok ciddi kaliteli diye bildiğimiz bir marka.
 
en güzeli pabucun ve kablonun kesitlerini ölçmek:)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst