Bende voltaj yükselince kıpraşıyor. LFP için aynı dokümanı indirmiştim. Harici şarj adaptörü/şarj cihazı için 15 volt öneriliyor. Dolaysıyla 14 volt altında tam şarj olmadığını düşünüyorum. Çıkışı regüle edebilsem sorun kalmayacak. Solar şarj cihazım maalesef 12 volt'a regüle etmiyor. Eden var mı onu da bilmiyorum. Akü için dahili BMS devresi koruma konusunda gerekli kontrolu sağlıyor. Beslenen yükleri korumak da bana kalıyor.Hiç bir sıkıntı yoktur. Voltaj yükselmesi gayet normal bir durum. Kullandığınız Akünün o voltajlara gelmesi gayet normal. Hücre voltaj değerleri 4.2 volta kadar dayanıyor. Yalnız ledlerin kıpraşması yüksek voltaj değilde düşük voltajdan kaynaklı oluyor genellikle. Yüksek voltajda kıpraşma değil. Aşırı parlaklık ve ısı meydana getirir. Siz bence aküler tam şarj olmuş mu diye bir baksanız diyorum. Yada Ledlere gelen voltajı ölçün derim.
Bir de dosya ekliyeyim. Belki işe yarar.
Resetlemekten bahsetmiş yazar, acaba röle takılı mı kalıyor tam anlayamadım?https://profahmet.wordpress.com/2008/05/23/basit-elektronik-devreler/
VOLTAJ KORUMA DEVRESİ
Güç kaynağınızda olabilecek tehlikeli voltaj yükselmelerinde cihazınızı koruyabileceğiniz basit bir devre. 12v zener ayarlanabilecek en düşük voltaj değerini belirler. 10k pot ile 12v dan daha yüksek değerlere ayarlayabilirsiniz. Devreyi resetlemek için kaynak gerilimini kesmelisiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?