1000va ups ile normal bir Laptop ne kadar süre çalışır ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan koc006
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ups ler normalde enerji kesildiğinde kısa süre içinde bilgisayarınızdaki işleminizi tamamlayıp sistemi kapatana kadar süre tanırlar. Yani asıl amacı budur. Kapasitesi yüksek ups ler biraz daha uzun süre sizin çalışma imkanı verebilir ama sağlıklı olduğunu düşünmüyorum.

Ups ler normalde enerji kesildiğinde kısa süre içinde bilgisayarınızdaki işleminizi tamamlayıp sistemi kapatana kadar süre tanırlar. Yani asıl amacı budur. Kapasitesi yüksek ups ler biraz daha uzun süre sizin çalışma imkanı verebilir ama sağlıklı olduğunu düşünmüyorum.
O şekilde çalıştıklarını biliyorum . Genelde de maaaüstü PC ler için kullanılıyor evet. Ama ben laptop çalıştırmak için kullanmak istiyorum. Laptopun gücü masaüstü PC ye göre daha düşük. Ona göre oranlarsak masaüstü PC den daha uzun süre gitmesi gerekir saatlerce olmasa da.

Dediğim gibi kullanım senaryonuza göre elinizde öyle bir bilgisayar varken boşu boşuna ups almış olacaksınız. Powerbank önerisi yapamıyorum çünkü piyasaya hakim değilim ama, sizin bilgisayarın şarj protokolüne uygun (65w PD3 olabilir emin değilim bakınız) en yüksek kapasiteli powerbanki almanızı öneririm. 40000mah 60000mah gibi düşünün. Çok merdiven altı marka olmadığı sürece iş görür, özellikle kendi şarjının da yüksek hızla dolması önemli yoksa 24 saatte powerbankin şarjını dolduramayabilirsiniz.

Bilgisayar sürekli 65w çekmeyeceği için 7-8 saat civarı fişte takılıymış gibi idare eder, 3-4 saatte bilgisayarın kendi bataryası iş görür. Bilgisayar güç ayarları ile oynarak bu toplam saati 12 ye çıkarabilirsiniz.

aynı değerlerdeki ups ile kalıp işleyen dik işleme cnc'lerin plc-kart kısmını besliyorum, olası elektrik kesintilerinde cnc'ci arkadaş programın en son nerde kaldığını kaydetmesi için. kart plc bir şey yemiyor, öyle 5-6 saati hiç görmedim.

Forum istatistikleri

Konular
133,385
Kullanıcılar
459,241
Son üye
uasertan

Yeni konular

Geri