1.5 V Led i 220 V anahtara nasıl bağlarım

Katılım
27 May 2013
Mesajlar
17
Puanları
1
Yaş
32
Merhaba arkadaşlar,

Elimde 10 m ve 5 m iki adet 1.5 v ateş böceği led var. Bu led ı kolidorun tavanınà döşemek ve boşta olan duvarda ki anahtarà bağlamak istiyorum. Bunu en kolay nasıl bağlarım ?

Telefon sarj başını söküp direnc ekliyerek bunu yapabilir miyim ? Olursa ne kadarlık bir direnç olmalı ve ne kadar guvenli olur ?

Not : Led şu An 3 adet 1.5 v pil kutusunda geldi. Hesaplama için bir şey değiştirir mi bilmiyorum.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
https://s.click.aliexpress.com/e/dydqi0u

Ekli linkte yer alan 1.5 v ledleri 220 volt à nasıl bağlarım.

Böyle daha net oldu muhtemelen :)
Anlaşıldı ustam.
4.5 voltla çalıştığına göre 5 volt zarar vermez diye düşünüyorum.
Fakat ne kadar akıma ihtiyaç var.
3 adet kalem pilin ne kadar akım verdiğini ölçmek lazım.
Ama yinede 5 volt 1500 ma civarı bir DC kaynak yeterli olacaktır diye düşünüyorum.
Dediğiniz telefon şarj cihazı ile olabilir.
En azından ledleri çalıştırıp çalıştırmadığına bi bakabilirsiniz.
Eğer telefon şarj cihazı ile oluyorsa duvardaki anahtara dahil etmek en kolayı
 
5 volt adaptör çalıştırır 500 ma maksimum çeker. Tavan lambasından enerji alabilirsiniz. Adaptörün içini açıp anahtarın içine sığdırabilirseniz enerjiyi oradan da gönderebilirsiniz.
 
Anahtarın bağlı bulunduğu bir yer yok tüm lambalari kontrol ettim. Toprak kablosu da bulunmuyor. Bu akşam deneme yaparım, önce voltmetre ile ölçer ledleri öyle bağlarım. Sonrasında bir sorun olmazsa resmini de paylaşırım. Verdiğiniz bilgiler için tekrar tekrar teşekkür ediyorum.
 
Bu led ı acil bir durumda ( elektrik kesintisi, deprem vb ) 5 dk, 30 dk ya da 12 saat yanar şekilde kalmasını nasıl sağlarım ?
 
Otomatik yanmasını istiyorsanız devre yapmanız gerekiyor. Elle çalıştırmak istiyorsanız pil kutusuna alkalin pil koyarsanız uzun bir süre çalıştırır(6 saat kadar). Şarzlı ışıldaklar açık konumda fişe takıldığında söner ve şarza başlar elektrik kesildiğinde otomatik yanarlar. Sürekli yansın elektrik kesildiğinde de batarya bitene kadar yansın isterseniz basit devreler var.
 
Bu şemadan yararlanabilirsiniz.


ledlamba.jpg
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,873
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst