1.2 volt pil ile 3 volt çalıştırmak

cmsnmz

Üye
Katılım
14 Eki 2012
Mesajlar
6
Puanları
1
merhaba arkadaşlar.2 tane 1.2 volt AAA şarj edilebilir pil aldım.3 volt ile çalışan mouse'a taktığımda çalışmadı.normal bi durum mudur yoksa çalışması gerekir miydi?
 
Benim mausumun kullanım klavuzunda 1,5 volt Alkaline pil öneriliyor.

Bence şarjlı pil ile uğraşmayın, eğer 50 - 60 tl gibi bütçeniz varsa logitech m serisi lazer maus'lar 2 adet alkalin pil ile 1,5 yıl çalışıyor
 
merhaba logitech klavyeme 1.2 volt şarjlı pil taktım sorun yok çalışıyor sanırım markadan markaya değişiyor mauseyı denemedim daha pillerı bitmedı onunda şarjli pille çalışacağından emınım
 
yorumlarınız için teşekkür ederim.ama benim asıl kafama takılan konu şu; 3 voltluk bir elektronik aleti 2.4 volt sorunsuz bir şekilde çalıştırabilir mi?
 
Pillerinizi bir gün şarjda bırakıp deneyin, daha önce 1.2 volt pil ile denemedim ama çalışır diye düşünüyorum. az önce aklıma geldi fotoğraf makinaları genelde 1.2 volt şarjlı pil ilede çalışabiliyor.
 
Bende denemiştim mause için bazılarında oluyor bazılarında olmuyor.Klimanın kumandasına taktım oluyor.
 
kumanda Mouse foto mak gibi düşük amperlerle çalışan aygıtlarda voltajın düşük olması problem çıkarmaz arkadaşlar. 2x1.2V pil ile de çalışması gerekir. ancak eski model bir Mouse ise o zaman belki tasarrufsuz olabilme ihtimaliyle beraber çalışmaya da bilir ancak arkadaşlarımın da bahsettiği gibi yeni modellerde çalıştığını ben de deneyerek gördüm. yine bir arkadaşımın dediği gibi de şarj cihazı ve şarjlı pile ayrılacak maliyetle eğer yeni bir model Mouse unuz varsa 10 yıllık pil ihtiyacınızı rahatlıkla karşılarsınız :) (alkaline)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,203
Mesajlar
915,806
Kullanıcılar
449,985
Son üye
sSait Başdaş

Yeni konular

Geri
Üst