📢 KontrolKalemi.com’un Geleceği | Görüşleriniz, Önerileriniz ve Yeni Fikirler

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan rcanr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Detaylı ve mantıklı bir kaç şeyden bahsedeyim. Umarım mantıklı şeyler yazabilirim.
Ben mesela neler yeniye baktığımda genelde ufak ev aletleri tamiri ve beyaz eşyalarla ilgiliyim ve neler yeni ile cevaplanmamış konularda bunları bulmam çok zor oluyor. Tek tek hepsini kontrol etmem lazım.
Peki ne yapılabilir?
kişiselleştirilebilir diye düşünüyorum ancak bunu kullanıcı yapacağı için herkes beceremeyebilir.
Buraya ana konu başlıkları eklenerek listeleme yapılabilir. Bunda sorun olmaz sanırım.
Direkt beyaz eşyalar kısmına girdiğimde ise sabitlenmiş konular o kadar fazla ki liste altına gelene kadar sıkılıyorum veya eski ve içi geçmiş sabitlenmiş konuları ister istemez okuyorum. Her defasında bu işkence gibi oluyor.
Kullanıcı deneyimi açısından bu düzeltmeler iyi olur diye düşünüyorum. Kendimden örnek vermem, kendim için istediğim manasına gelmesin (neden böyle yazdım? bazı huylulara ne yazsak batıyor).

Detaylı ve mantıklı bir kaç şeyden bahsedeyim. Umarım mantıklı şeyler yazabilirim.
Ben mesela neler yeniye baktığımda genelde ufak ev aletleri tamiri ve beyaz eşyalarla ilgiliyim ve neler yeni ile cevaplanmamış konularda bunları bulmam çok zor oluyor. Tek tek hepsini kontrol etmem lazım.
Peki ne yapılabilir?
kişiselleştirilebilir diye düşünüyorum ancak bunu kullanıcı yapacağı için herkes beceremeyebilir.
Buraya ana konu başlıkları eklenerek listeleme yapılabilir. Bunda sorun olmaz sanırım.
Direkt beyaz eşyalar kısmına girdiğimde ise sabitlenmiş konular o kadar fazla ki liste altına gelene kadar sıkılıyorum veya eski ve içi geçmiş sabitlenmiş konuları ister istemez okuyorum. Her defasında bu işkence gibi oluyor.
Kullanıcı deneyimi açısından bu düzeltmeler iyi olur diye düşünüyorum. Kendimden örnek vermem, kendim için istediğim manasına gelmesin (neden böyle yazdım? bazı huylulara ne yazsak batıyor).
aynı dert bende de var. konuyu hatırlıyorum, kimin yazdığını hatırlıyorum, arama yaptığımda bulamıyorum. hatta bazen kendi açtığım konuyu bile bulamıyorum. ama ben yaşlandığım için olabilir diye fazla takmıyorum artık.

aynı dert bende de var. konuyu hatırlıyorum, kimin yazdığını hatırlıyorum, arama yaptığımda bulamıyorum. hatta bazen kendi açtığım konuyu bile bulamıyorum. ama ben yaşlandığım için olabilir diye fazla takmıyorum artık.
Estağfurullah ustam. Yaşlılık da göreceli bir kavram. Kime göre yaşlı? Dönem dönem insanlar bir şeyleri unutabilir, sonra hatırlar. b12 vitamin eksikliği de yapar ki zaten biliyorsunuzdur. Teknoloji çok gelişti ve algılarımızı sürekli zorluyoruz. Ben sosyal platformlarla çok içli dışlıyım ve bazen fazla yüklenirsem 1 saniye sonra ne yapacağımı unutuyorum.
Takmamak en iyisi çünkü bazen bir şeyi takmak sorunu sadece büyütüyor. Sağlıklı ömürler dilerim.

Bu arada profil kısmında açılan konular diye bir hane de eklenmeli. Tüm mesajlar listelenince yine karmaşaya yol açıyor. Malum bilgi veren kullanıcılar genelde ben gibi yaşlı :)

Merhaba değerli KontrolKalemi.com üyeleri 👋

Uzun süredir bilgi paylaşımıyla büyüyen forumumuzu, sizlerden gelen katkılar sayesinde ayakta tutuyoruz.
Açıkçası bu konuyu uzun zamandır açmak istiyorduk, ancak yoğunluk ve vakit darlığı nedeniyle bugüne nasip oldu.
Şimdi ise platformun geleceğiyle ilgili bazı yeni fikirler ve olası değişiklikler üzerine sizlerin görüşlerini almak istiyoruz.

Bu başlık altında hem mevcut forum yapısı hem de ileride hayata geçirilmesi düşünülen bazı bölümlerle ilgili fikirlerinizi rica ediyoruz.

🔹 Forumdan ve platformdan beklentileriniz​

• Hangi konularda daha fazla içerik görmek istersiniz?
  • Forumun güçlü ve zayıf yönleri sizce neler?

🔹 Soru–Cevap sistemi (StackOverflow benzeri)​

Forumun, klasik konu yapısına ek olarak veya tamamen
soru–cevap odaklı bir sisteme dönüştürülmesi (oylama, en iyi cevap, puanlama vb.) sizce faydalı olur mu?
Avantaj / dezavantaj görüşlerinizi paylaşmanızı isteriz.

🔹 Düşünülen yeni bölümler​

Aşağıdaki alanlar şu an fikir aşamasında olup, sizlerden gelecek geri bildirimlere göre şekillenecektir:

• 🛒 Market / İkinci El Bölümü /Hizmet Bölümü
    Elektronik malzeme, ekipman, kart, sensör vb. için güvenli bir ikinci el alanı
  • 📚 Wiki – Datasheet & Veri Bankası
    Datasheet’ler, uygulama notları, örnek devreler, referans dokümanlar
    (topluluk katkılı, düzenlenebilir bilgi havuzu)
  • 🌐 IoT Bölümü
    IoT projeleri, platformlar, bulut servisleri, haberleşme protokolleri
    (MQTT, LoRa, NB-IoT, Home Assistant vb.)

🔹 Diğer önerileriniz​

• Eğitim içerikleri, rehberler, proje paylaşımları
  • Rozet, puanlama, katkı ödülleri
  • Mobil kullanım, arayüz, performans gibi teknik konular

Tüm görüşler dikkatle okunacak ve değerlendirilecektir.
Amacımız KontrolKalemi.com’u;
👉 daha faydalı
👉 daha güncel
👉 daha katılımcı
bir platform haline getirmek.

Katkı sağlayan herkese şimdiden teşekkür ederiz 🙏
Fikirlerinizi açıkça ve çekinmeden paylaşabilirsiniz.

Saygılarımızla,
KontrolKalemi.com Yönetimi
Bu sitenin Mobil Android uygulaması var mı varsa nasıl indirebilirim yardımcı olur musunuz

18650-21700-32700 pillerle alakası lityum-iyon pil batarya bölümü olsa güzel olur bu aralar favori konular çok insan bu pillerle uğraşıyor bilgi paylaşımı açısından güzel olur..

Forum istatistikleri

Konular
133,386
Kullanıcılar
459,246
Son üye
mtuncturk

Yeni konular

Geri