📢 KontrolKalemi.com’un Geleceği | Görüşleriniz, Önerileriniz ve Yeni Fikirler

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan rcanr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

rcanr

Site Yetkilisi
Yönetici
Site Yetkilisi
Merhaba değerli KontrolKalemi.com üyeleri 👋

Uzun süredir bilgi paylaşımıyla büyüyen forumumuzu, sizlerden gelen katkılar sayesinde ayakta tutuyoruz.
Açıkçası bu konuyu uzun zamandır açmak istiyorduk, ancak yoğunluk ve vakit darlığı nedeniyle bugüne nasip oldu.
Şimdi ise platformun geleceğiyle ilgili bazı yeni fikirler ve olası değişiklikler üzerine sizlerin görüşlerini almak istiyoruz.

Bu başlık altında hem mevcut forum yapısı hem de ileride hayata geçirilmesi düşünülen bazı bölümlerle ilgili fikirlerinizi rica ediyoruz.

🔹 Forumdan ve platformdan beklentileriniz​

• Hangi konularda daha fazla içerik görmek istersiniz?
  • Forumun güçlü ve zayıf yönleri sizce neler?

🔹 Soru–Cevap sistemi (StackOverflow benzeri)​

Forumun, klasik konu yapısına ek olarak veya tamamen
soru–cevap odaklı bir sisteme dönüştürülmesi (oylama, en iyi cevap, puanlama vb.) sizce faydalı olur mu?
Avantaj / dezavantaj görüşlerinizi paylaşmanızı isteriz.

🔹 Düşünülen yeni bölümler​

Aşağıdaki alanlar şu an fikir aşamasında olup, sizlerden gelecek geri bildirimlere göre şekillenecektir:

• 🛒 Market / İkinci El Bölümü /Hizmet Bölümü
    Elektronik malzeme, ekipman, kart, sensör vb. için güvenli bir ikinci el alanı
  • 📚 Wiki – Datasheet & Veri Bankası
    Datasheet’ler, uygulama notları, örnek devreler, referans dokümanlar
    (topluluk katkılı, düzenlenebilir bilgi havuzu)
  • 🌐 IoT Bölümü
    IoT projeleri, platformlar, bulut servisleri, haberleşme protokolleri
    (MQTT, LoRa, NB-IoT, Home Assistant vb.)

🔹 Diğer önerileriniz​

• Eğitim içerikleri, rehberler, proje paylaşımları
  • Rozet, puanlama, katkı ödülleri
  • Mobil kullanım, arayüz, performans gibi teknik konular

Tüm görüşler dikkatle okunacak ve değerlendirilecektir.
Amacımız KontrolKalemi.com’u;
👉 daha faydalı
👉 daha güncel
👉 daha katılımcı
bir platform haline getirmek.

Katkı sağlayan herkese şimdiden teşekkür ederiz 🙏
Fikirlerinizi açıkça ve çekinmeden paylaşabilirsiniz.

Saygılarımızla,
KontrolKalemi.com Yönetimi

Soru cevap odaklı sistem ne bilmiyorum ancak forum bir çok kişinin aklında kapanacak olarak kaldı bu nedenle bence ne yapılacaksa biraz zaman geçtikten sonra yapılmalı.
Neler yeni kısmında bir düzenleme yapılabilir. Liste daha fazla olabilir ve ayrıca yeni açılmış konuları görebileceğimiz bir sekme olsa süper olur. Neler yeniye basınca çıkan listede bazen sadece yorum yazıldığı için hortlamış konu çıkıyor. Ayrıca düzeni yüzünden aynı konu bir kaç defa karşımıza çıkıyor.

Son düzenleme:
Belki arama kısmı geliştirilebilir veya benzer konulardaki çözümler sabit sayfalara yönlendirilebilir. Örneğin kaçak akım sürekli atıyor, eve hangi sigorta takılmalı vs, tarzı dışarıdan destek için gelenlere doğrudan yönlendirme yapılabilir.

selamlar, kötülerin kötüsü, hata bulucu, orta doğunun ve balkanların en kötü adamı der ki:
çok fazla değişikliğe gerek yok aslında. neler yeni bölümünde, sadece eski konular çıkıyor yeni konuları görmek isteriz. mesela bu konu yeni ama neler yeniyi tıkladığımda göremiyorum. (hatalıysam lütfen düzeltiniz)
soru cevap + puanlama oldukça kötü bir fikir. unutmayalım ki burası bir forum ve verilen bilgi gönüllülük esasına dayanıyor,m hiç bir maddi çıkarım yok. kimse yanlış anlamasın veya üzerine alınmasın. mesela benim gibi elektronikçi olmayan birisi (iyi kötü eli havya tutuyor mesela yine ben) elime(ze) bir kart ge.iyor arıza nerededir diyor? (zibilyon tane örneği var) cevaplardan bir tanesi entegreyi değiştir oluyor (bilinen, tanıdık, ucuz, temini çok kolay bir arkadaş) elektronikçi olmayan ben entegreyi bulup değiştiriyorum, bingoooo kart çalıştı. (zalak ben başka hiç bir bileşeni ölçmedim, işin kötüsü nasıl ölçülür onu da bilmiyorum) akılı veren üyeye like-teşekkür-hürmetler falan filan. herkes mutlu. (mu acaba?)
bu konuya soruya kaç kişi doğru ve bilinçli cevap verecek kişi var? ve sıralaması nasıl olacak?
bizim buralarda bir laf vardır. "eşek, eşeği ödünç kaşır" diye. ben verdi bir bilgi, ben verdi, iki bilgi, iyi de arkadaş ben nereden ekmek yiyecek? forum benim gibi emeklilerin vakit öldürmek için girdikleri kapalı bir sosyal medya değil ki. (ben azıcık öyleyim gibi, zararım dokunursa isterseniz atabilirsiniz).
soru cevap kısmı kalsın bence başımızı ağrıtır. salçagiller, maydonozgiller, benim gibi az gerekliler aşkımıza limon sıkarlar.
daha öncede yaşanmış olan ikinci el / pazar olayı da çok riskli. kimseye kötüdür demiyorum ama küçük sinekler her zaman olacaktır. sorumluluk kimin olacak? bağış olayına bile bazen karşı çıkmak istiyorum, çünkü bu konuda istismar edildim. bir çok genç öğrenci arkadaşımıza veya ihtiyacı olana elimden geldiğince yardım ettim. hatta bir öğrenci arkadaşa bir laptop hediye ettim. (aman aman bir şey değildi internete girebiliyordu, oyun filan oynanamazdı. ofis ve internet için yeterliydi) ihtiyacım var diyene havya istasyonu gönderdim. ben kullanmıyorum onun işine yarasın diye. ıvır zıvır bir çok şey yardımında bulundum. tanış kişilerden az veya hiç karşılıkla bana da bir şeyler gönderdiler. kimsenin hakkını yemek istemem. bana yapılan güzelliğin karşısında benden maddi beklentisi olmayanların adına ihtiyacı olan öğrencileri doyurdum. benden birilerine bir şeyler gönderdiğimde onlardan da aynı şeyi istedim.
haaa ben yüksek kalitede süper iyi bir insan değilim. aferin/bravo filan demeyin. izinsiz hiç kimsenin ismini zikretmem. @mezya eln ustamıza hiç bir maddi karşılık beklemeden çamaşır makinesi kartları ve kabloları gönderdim, yılan kamera gönderdim. ve bir konuda benim adımı anarak teşekkür etmesine kızdım. insanların bilmesine gerek yok dedim.
ikinci el olayı sıkıntıdır. güven sarsılmamalı bence.

ama çekirdek bir kadro oluşturulmalı. soru soran "cahil-bilinçsiz" tırnaklar arasını nasıl doldurursanız doldurun. kişileri doğru konuya yada kişiye yönlendiren bir alt yapı olması belirlenmesi tercihimdir.

bu arada fena kafa ütüledim galiba. beni fazla dikkate almayın. alkolümde kan miktarı bu saatlerden sonra fazla bulunmaz.

Doğrusu elektrik, uydu sistemleri, otomasyon, kompanzasyon bölüm içeriklerini tatmin edici buluyorum. Diğer teknik içerikli bölümler ilgi alanimda olmadıklarından fikrim yok.
Soru cevap puanlaması yanıtların aldığı tepkilere göre bir anlamda fiilen var gibi.
Piyasada fiilen çalışan firma, elektrikçi vs. işyerlerinin hizmet alanları, çalıştıklari şehir, bölge gibi bilgilerin kolayca erişilmesi sağlanarak derdine derman bulamayan son kullanıcının buradaki arkadaşlarla iletişime geçmesi, hizmet alması saglanabilir belki. Foruma üye kullanıcıların, tanıdıklarının vs. üye işyerlerinden indirimli hizmet alması gibi bir şey olabilir.
Bunlar sadece fikir elbette.
2. Elde güvenilirlik nasıl sağlanabilir emin değilim.
Konuyla çok ilgili olmamakla birlikte belki de vardır ama yönetim listesi göremiyorum.

Piyasada fiilen çalışan firma, elektrikçi vs. işyerlerinin hizmet alanları, çalıştıklari şehir, bölge gibi bilgilerin kolayca erişilmesi sağlanarak derdine derman bulamayan son kullanıcının buradaki arkadaşlarla iletişime geçmesi, hizmet alması saglanabilir belki. Foruma üye kullanıcıların, tanıdıklarının vs. üye işyerlerinden indirimli hizmet alması gibi bir şey olabilir.
burası oldukça olumlu. ben çenem düşük olduğu için dile getiremedim. kalblerimiz birmiş.

İkinci el bolumu bence de olumlu olabilir. Geçtiğimiz yıllarda denenmiş ama sıkıntılar yaşanmış. Yaşanan sıkıntılar aşılırsa güzel olur düşüncesindeyim.

Birde forumun kanayan yarası ödev soru öğrenci bölümü. Bu bölüme bir standart getirmek lazım.

Ödev konusunda çoğu öğrenci ödevi hazır istiyor. Biz ise emek harcamayan öğrenciyi emek sarfetmesi öğrenmesi için çaba gösteriyoruz. Bu anlamda sorun var. Gelen öğrenci saatler içinde çözüm bekliyor.

bazı forum üyeleri -burda kinaye yapıyorum- ''rauf'un yeri'', ''hıdır'ın sayfası'' veya ''hasbihal'' gibi konular açarak onlarca hatta yüzlerce sayfa katarı oluşturuyor. içine hemen her şeyin bocalandığı bu tür bi formatın instagram, whatsapp, facebook veya x gibi kişisel sosyal medya hesaplarına daha uygun olduğunu düşünüyorum. forum ortamına gelip topluluktan ayrışmak doğru değil. bi konunun doğal olarak bi başı bi de sonu olur, pembe dizi gibi uzatılmaz. bu forum dinamiğini de menfi yönde etkiliyor. ''ne zararımız var, hased'' gibi geri dönüşler olmadan tüm bunları hır çıkarmak için değil forum kültürüyle -ilkesel- uyuşmadığını düşündüğüm için yazdığımı bilmenizi isterim.

Mevcut düzenin gayet yeterli olduğu kanaatindeyim.
İkinci el bölümü dolandırıcılığa vs ön ayak olmayacaksa mantıklı.
Bir üye foruma bir konu açacaksa arayıp tarayıp bulup gerekli alana yazmalı bu bence çok önemli.
Silinmesi düzeltilmesi taşınması gereken konular,
Uyarılması gereken üyeler kısa zamanda tepki almalı diye düşünüyorum.
Elbette bu işler kolay değil ama Yönetim ekibinin foruma uzak kalmasını istemeyiz.
Gönül veren herkese çok çok teşekkür ediyorum.

ikinci el bölümü olan bir forum görmedim ki içinde dolandırılmamış insan olmamış olsun ya da dolandırıcı barındırmasın. Hatta bazı siteler belli şartlar koyarak yapıyorlar ama yine de engellenemiyor. İsim vermeyeyim bir site var, girince karnıma ağrı giriyor. Forum mu? kullanıcıların reklam alanı mı? belli değil. Muhtemelen de tüccarlar kaldı o forum da...
Şu "neler yeni" bölümü düzenlenirse mevcut kullanıcıların iştahını açabilir. Cevaplanmamış konular diye bir segme var ama insan ister istemez neler yeniye kayıyor sonra bakıyor her şey eski :)
Segme yeri değişse bile yeterli olabilir.

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
133,386
Kullanıcılar
459,246
Son üye
mtuncturk

Yeni konular

Geri