selamlar, kötülerin kötüsü, hata bulucu, orta doğunun ve balkanların en kötü adamı der ki:
çok fazla değişikliğe gerek yok aslında.
neler yeni bölümünde, sadece eski konular çıkıyor yeni konuları görmek isteriz. mesela bu konu yeni ama neler yeniyi tıkladığımda göremiyorum. (hatalıysam lütfen düzeltiniz)
soru cevap + puanlama oldukça kötü bir fikir. unutmayalım ki burası bir forum ve verilen bilgi gönüllülük esasına dayanıyor,m hiç bir maddi çıkarım yok. kimse yanlış anlamasın veya üzerine alınmasın. mesela benim gibi elektronikçi olmayan birisi (iyi kötü eli havya tutuyor mesela yine ben) elime(ze) bir kart ge.iyor arıza nerededir diyor? (zibilyon tane örneği var) cevaplardan bir tanesi entegreyi değiştir oluyor (bilinen, tanıdık, ucuz, temini çok kolay bir arkadaş) elektronikçi olmayan ben entegreyi bulup değiştiriyorum, bingoooo kart çalıştı. (zalak ben başka hiç bir bileşeni ölçmedim, işin kötüsü nasıl ölçülür onu da bilmiyorum) akılı veren üyeye like-teşekkür-hürmetler falan filan. herkes mutlu. (mu acaba?)
bu konuya soruya kaç kişi doğru ve bilinçli cevap verecek kişi var? ve sıralaması nasıl olacak?
bizim buralarda bir laf vardır. "eşek, eşeği ödünç kaşır" diye. ben verdi bir bilgi, ben verdi, iki bilgi, iyi de arkadaş ben nereden ekmek yiyecek? forum benim gibi emeklilerin vakit öldürmek için girdikleri kapalı bir sosyal medya değil ki. (ben azıcık öyleyim gibi, zararım dokunursa isterseniz atabilirsiniz).
soru cevap kısmı kalsın bence başımızı ağrıtır. salçagiller, maydonozgiller, benim gibi az gerekliler aşkımıza limon sıkarlar.
daha öncede yaşanmış olan ikinci el / pazar olayı da çok riskli. kimseye kötüdür demiyorum ama küçük sinekler her zaman olacaktır. sorumluluk kimin olacak? bağış olayına bile bazen karşı çıkmak istiyorum, çünkü bu konuda istismar edildim. bir çok genç öğrenci arkadaşımıza veya ihtiyacı olana elimden geldiğince yardım ettim. hatta bir öğrenci arkadaşa bir laptop hediye ettim. (aman aman bir şey değildi internete girebiliyordu, oyun filan oynanamazdı. ofis ve internet için yeterliydi) ihtiyacım var diyene havya istasyonu gönderdim. ben kullanmıyorum onun işine yarasın diye. ıvır zıvır bir çok şey yardımında bulundum. tanış kişilerden az veya hiç karşılıkla bana da bir şeyler gönderdiler. kimsenin hakkını yemek istemem. bana yapılan güzelliğin karşısında benden maddi beklentisi olmayanların adına ihtiyacı olan öğrencileri doyurdum. benden birilerine bir şeyler gönderdiğimde onlardan da aynı şeyi istedim.
haaa ben yüksek kalitede süper iyi bir insan değilim. aferin/bravo filan demeyin. izinsiz hiç kimsenin ismini zikretmem.
@mezya eln ustamıza hiç bir maddi karşılık beklemeden çamaşır makinesi kartları ve kabloları gönderdim, yılan kamera gönderdim. ve bir konuda benim adımı anarak teşekkür etmesine kızdım. insanların bilmesine gerek yok dedim.
ikinci el olayı sıkıntıdır. güven sarsılmamalı bence.
ama çekirdek bir kadro oluşturulmalı. soru soran "cahil-bilinçsiz" tırnaklar arasını nasıl doldurursanız doldurun. kişileri doğru konuya yada kişiye yönlendiren bir alt yapı olması belirlenmesi tercihimdir.
bu arada fena kafa ütüledim galiba. beni fazla dikkate almayın. alkolümde kan miktarı bu saatlerden sonra fazla bulunmaz.