şerit led adaptörle çalıştırma

Katılım
19 Eyl 2020
Mesajlar
60
Puanları
1
Yaş
42
merhaba elimde resimde görülen eski bir modeme ait 12v luk 1.5 amperlik bir adaptörü , 40-50cm lik 12vluk bir şerit ledi (25 tane 3 çipli) çalıştırmak için denedim çalıştırıyor fakat titreme yapıyor titremesi de değişkenlik gösteriyor bazen durgunlaşıyor bazen de çok rahatsız ediyor acaba bunu önlemek için ne yapılabilinir?
 

Ekli dosyalar

  • 1.jpg
    1.jpg
    115 KB · Görüntüleme: 20
hocam bir de eski pc power supply sarı ve siyah kablosuyla yani 12 voltla deneyince de devamlı bir yanıp bir sönüyor böyle uyarı verir gibi acaba o nedendir?
 
burda güzel bir anlatım vardı videoda kapasitör arızalıymış voltaj az bende voltaj kontrol ettim sabit 12.35 gibi veriyor içini açmadım ama tahminen arızalı olabilecek ne olabilir?
 
burda güzel bir anlatım vardı videoda kapasitör arızalıymış voltaj az bende voltaj kontrol ettim sabit 12.35 gibi veriyor içini açmadım ama tahminen arızalı olabilecek ne olabilir?
O voltajı boştayken mi veriyor? Eğer boştayken veriyorsa yüke bağlanınca dalgalanıyor olabilir. O yüzden elinizde multimetre, havya, lehim gibi ekipmanlar varsa arıza tespitinin nasıl yapıldığına internetten bakıp tamir edebilirsiniz.
 
O voltajı boştayken mi veriyor? Eğer boştayken veriyorsa yüke bağlanınca dalgalanıyor olabilir. O yüzden elinizde multimetre, havya, lehim gibi ekipmanlar varsa arıza tespitinin nasıl yapıldığına internetten bakıp tamir edebilirsiniz.e

evet hocam boştayken 12.35 volt sabit ,bahsettiğiniz malzemeler var hocam önerebileceğiniz video var mıdır?

hocam sorun halloldu adaptör değilmiş ledin uçlarına yaptığım lehim kötü olmuş diğer uctan düzgün yapınca şimdi sorunsuz çalışıyor teşekkürler
hocam başka bir sorum olacak ledlerin giriş kablosuna anahtarlı aç kapa bağlasam adaptör fişe devamlı takılı olsa ledleri butondan kapattığımda adaptör elektrik çeker mi ya da çekmese bile devamlı prizde kalması sorun çıkarır mı?
 

Forum istatistikleri

Konular
127,962
Mesajlar
913,925
Kullanıcılar
449,609
Son üye
cherrywine

Yeni konular

Geri
Üst