Şerit led ışık gücü ayarlama dimmer ile

tan er

Üye
Katılım
28 Şub 2018
Mesajlar
207
Puanları
1
Her şerit ledin ışık gücü ayarlanabilir mi?
benim bildiğim ledlere dimmer takılabilmesi için dimmable özelliğinin olması gerekir.
Piyasada satılan tek çipli yada 3 çipli herhangi bir marka özelliği olmayan şerit ledlerin ışık şiddetini ayarlamak için bu linkini eklediğim parça kullanılır mı?
Şerit Led Dimmer Kontrol Devresi Modül 12V 24V Fiyatları ve Özellikleri (n11.com)
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Dediğin 220v LED ampuller için geçerli. Şerit LED için o aleti kullanabilirsin sıkıntı olmaz
 
Driver olduğu için kullanılamıyor. Driver parlak yakmaya çalışıyor sen kısmaya çalışıyorsun. Tezat durum oluşuyor
 
Driver ile trafo aynı şey değil mi? Aradaki fark i teknik olarak açıklar misiniz?
 
trafo dedüğünüz sanırım adaptörü kastediyorsunuz. normalde trafo ac giriş ac çıkış primer seconder sargılarından olusan alternative gerilimi manyetik alanla izolasyon sağlayarak yükseltmeye veya düşürmeye yarayan bir cihazdır. başka amaçlarla da kullanılur. izolasyon, tetikleme, akım trafoları gibi.
bahsettiğiniz adaptor sabıt dc cıkış voltajı verir. kapasitesine göre systemin ihtiyacı olan akımı basar.
drıver ise otomatik voltaj ayarlı sabit akımlı bir ac/dc (dc/dc modelleri de var) ceviricidir. mesela 10-40v dc 350 ma bir drıveriniz var. 10 adet beyaz powerledi seri bağlarsanız calışması için 33v 350 ma e ihtiyacı vardır. driver bağladığınız ve gerilim verdiğinizde drıver gerilim ve akım basacak ve 350ma I kaç voltta basabilirse o voltajda çıkışını sabitleyecektir. yani sisteminize göre akım sınırlamalı voltaj Otomatik reglajlıdır.
powerledleri dimlemek için dimlenebilir drıverler bulunmaktadır
 
1W Power ledlerim var 5 tane ve hepsinin tek tek drıveri var. Bunları alırken satıcı dimlenemez dedi. dimlemek istersen farklı tip driver ve led ampul alman gerekir dedi.
Şimdi aynı mantıkla 5 metrelik şerit led için adaptör aldım. Adaptör ile şerit led arasına ilk mesajdaki dimmeri bağlarsan ışık şiddetini kısabiliyor muşum.
Peki bu durumda 1 watt power led ile ampul arasına neden bu dimmeri takarsam dimleyemiyorum. Hala bunu anlamış değilim. Driver veya adaptör her ikiside dc 12V çıkış veriyor. 1W driever 350mamper çıkış verirken 12V çıkışlı adaptörüm 150 watt gücünde ve 12,5 amper çıkış veriyor. Adaptör dimlenebilirken driver neden dimlenemiyor? Madem driver için dimlenir driver almak gerekiyorsa Adaptör için neden dimlenebilir adaptör almak gerekmiyor. Aradaki fark nedir?
 
Adaptör sabit voltaj veriyor, driver sabit akım veriyor. Kısmaya kalkarsan akım düşer, driver akımı sabit tutmak için voltajı arttırır.
100voltluk 1A sabit akım kaynağına direkt serit LED bağlasan patlamaz öyle düşün.
 
silvestir ve 8408 verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,965
Mesajlar
913,961
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst