Şarjlı matkap adaptörle çalışır duruma geldi. Ancak sorun var.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan FethiErol
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Paskomya reis. 7 amperlik aküyü yukarıdaki arkdaşa tavsiye etmişsiniz. Bana kondansatör deneyin demiştiniz. Benim elimde mevcutta smps vardı onu denemek istedim. teşekkürler..
gözlüklerimin azizliğine uğramışım, kusura bakma ama olay nerdeyse aşağı yukarı aynı.

Merhaba. 12V şarjlı matkabın aküsü bitti. Bende elimdeki 12V 20A led adaptörünü kullanarak elektrikli ye çevirdim. Bir sorun var. Matkap tetiğine tek seferde hızlıca bastığımda matkap çalışmıyor. Ancak tetiğe yavaş yavaş bastığımda matkap yavaşça hızlanıp çok verimli çalışıyor. Bu sorunu çıkışa kapasitör ekleyerek çözebilirmiyim. Veya ne yapmalıyım. Sorun nerde sizce. Yardım için çok teşekkür ederim.
Kullandığınız matkap ilk tetiğe basılınca motor kalkış yapamadan, LED adaptör kısa devre korumaya geçiyor.
100 UF 25 v luk kondansatörü LED adaptörün DC çıkışına monte edin, matkapta tetiğe basılınca ilk kalkış yapılır.
Ve Matkap çalışmasını sürdürür.

Bu UPS trafosu değerleri ne olmalı. Örnek foto vs paylaşırsanız memnun olurum.
eski tip upslerden olur en küçüğü, yanılmıyorsam 600 watt civarıydı. onun trafosu yeterli olacaktır. elinizde daha büyük vardır hiç sorun olmaz.

eski tip upslerden olur en küçüğü, yanılmıyorsam 600 watt civarıydı. onun trafosu yeterli olacaktır. elinizde daha büyük vardır hiç sorun olmaz.smps 24 voltluk

eski tip upslerden olur en küçüğü, yanılmıyorsam 600 watt civarıydı. onun trafosu yeterli olacaktır. elinizde daha büyük vardır hiç sorun olmaz.
Tekrardan selamlar. Matkabı SMPS ye başladığımda 6.saniyeden sonra matkap duruyor demiştim. Araştırmalarım sonucu matkabın durmasının sebebi ntc sensörününden kaynaklı. Güç kaynağını batarya gibi göstermek için ntc sensörünü simüle etmek lazımmış. Matkap tarafındaki ntc çıkışına 10 kilo ohm direnç bağladım direncin diğer ucunu da eksi hattına bağladım böylece sorun çözüldü. Matkap kesintisiz çalışıyor.İfadelerde kusur olabilir. İşin ustaları anladı.onlar sade ifade edebilirler.

Forum istatistikleri

Konular
133,386
Kullanıcılar
459,246
Son üye
mtuncturk

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri