Şantiyelerde hırsızlık olaylarına çözüm önerisi olan?

Katılım
15 Ocak 2016
Mesajlar
34
Puanları
1
Yaş
32
Konum
İSTANBUL
Arkadaşlar herkese merhaba,

Konuyu doğru yere açıp açmadığımdan emin değilim, tesisatçı oldugum için iklimlendirmeye yazmak istedim affola ama bir konuda sizlerin tecrübelerinden istifade etme adına beni mazur görürseniz sevinirim. Soruma gelecek olursak, şantiyelerinizde malzemelerin çalınmaması için nasıl önlemler alıyorsunuz? malzeme için kilitli sandıkları saymazsak. kaç seferdir seyyar kablolarımız, spiral taşlarımız ve borularımız vs çalındı. şantiye biraz fazla büyük ve 10 binler hatta daha fazlası çalışıyor diyebilirim. gece nöbetçi oluyor ama saha büyük oldugu için yeterli gelmiyor. ben malzemeleri boyamayı teklif ettim ama daha etkili bir çözüm önerisi olan arkadaşlar varsa yorumlarını rica ediyorum. şimdiden çok teşekkürler
 
Enerji kabloları için söyleyebileceğim bakır yerine alüminyum kablo kullanılmasını öneririm.
 
Bu güvenlik sadece akıllı kameralarla yapılabileceğini düşünüyorum.
Hırsızın alana girebileceği tüm alanları gören kameralar ile kayıt altına alınmalıdır. Kamera maliyetli düşük olması için içeri girilebilecek alan miktarı düşürülmelidir.
Kameraların hareket algıladığı anda güvenliği uyarması gerekmektedir.
Bu tarz kameraların piyasada satılıp satılmadığını bilmiyorum.

Ya da böyle bir yöntem kullanacaksınız.
https://www.trendyol.com/kodak/wms8...FWVTknk1XiY6-QR6eoCftCgNun6MTAKRoCjDkQAvD_BwE
 
bir depocun olacak sabah herkes malzemeyi sayılı ve zimmetli olarak alacak akşam da teslim edecek meydan da bulunan herşey çalınır depo da bekçin ve kamera sistemin olacak bekçi buldum kameraya gerek yok deme 2008 yılında bir makara kablonun başına bekçi diktik sabah 500 kg kablo makarasıyla birlikte çalındı.Bekçi gece uyumuş.
Bütün malzemeyi depoya koyduktan sonra depoya alarm da koyun içeriye
 
Arkadaşlar cevaplar için çok teşekkür ederim. şantiyenin 1.000.000 m2 oldugunu düşünürsek malzemeleri çalıştıgımız alandan depoya kaldırmak (ki depomuz bodrum katlarda ve depo için kamera mevcut) imkansız denilebilir. akşam 22.00 a kadar çalışıp herşeyi aşagı indirmek sabah 8den önce geri getirmek.. Kilitli sandıklarımız var ama yeterli olmadı yenileri gelecek. ben bu arada başka pratik çözüm bulunabilir mi düşündüm. Kablo kullanımında bazı kriterler var her malzemenin onayı yok maalesef. Tavsiyeleriniz için hepinize çok teşekkür ederim.
 
İp kamera. Malzemelere bakan gizli bir köşeye koy kaydetsin. Hem yatarken gece sende telefonundan izlersin
 
Maliyet kurtarırsa bu iş için özel bekçi tutun.
 
evet hareket algılayan kameralar var ve sanırım alarm da verebiliyorlar
 
Malzemeler anladığım kadarı ile depodan değil.. Sahadan çalınıyor.. Çünkü depoya hergün götürmek imkansız diyorsun..
Sandıktan bahsediyorsun.. Çalıştığınız yerde sandığa mı kilitliyorsunuz.. Bence el arabası gibi birşey alın.. Depoya koymaktan başka çare yok..
Yada sahada depo gibi birşey yapılacak..
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Geri
Üst