İngilizce yardımınıza ihtiyacım var.

ergun7321

Üye
Katılım
3 Ara 2008
Mesajlar
96
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba.
Uğraşıpta yapamadığımız konu için siemens türkiye'ye mail attım onlarda çare bulamadılar.Beni siemens globale yönlendirdiler. Fakat ingilizcem olmadığı için yazamadim. İngilizce bilen arkadaşların yardımına ihtiyacım var.Göndermek istediğim mesaj aşağıdadır.şimdiden teşekkürler.

"Sistemimizde Siemens Sentron Powermanager V3.0 Scada programını kullanıyoruz.Tek bir adrese rahatlıkla değer yazabiliyoruz.Fakat tek bir yazma komutu ile iki adrese değer yazmıyoruz.
1- Kullanmış olduğumuz jeneratörleri modbus ile kontrol etmemiz gerekiyor. Bu işlemi yaparken jeneratör kontrol modülüne ait 4104 ve 4105 nolu adreslere değer yazmamız gerekiyor. Örnegin jeneratörleri manuel konuma alabilmek için 4104 nolu adrese 35702,4105 nolu adrese ise 29833 değerlerini yazmamız gerekiyor. Yazma işlemini yaparken her iki adrese aynı komutla değer yazmamız gerekiyor. İki ayrı komutla iki register adresine değer değer yazmak istediğimizde işlem gerçekleşmiyor. iki adrese tek bir yazma komutu ile nasıl değer yazabiliriz?
2-Bazen bütün ayarlar doğru olasına rağmen modbus cihazımızla bağlantı kuramıyoruz.Elimizdeki yedek projeyi kullanarak sistemimizi tekrar çalıştırıyoruz.Fakat yedek projedeki ayarlarla asıl projedeki ayarlar birebir aynı.Buna rağmen asıl projedeki modbus cihazımızla bağlantı kuramıyoruz.Bu nedenle SPM de modbus driver debugger işlemi nasıl yapıldığını öğrenmek istiyoruz.Konu ile alakalı bilgisi olan arkadaşlardan acil yardım bekliyorum.
Saygılarımla.
 
"Dear sir/mam,
We are using Siemens Sentron Powermanager V3.0 scada program in our project. We have a problem with it. We can assign a number for an address but we cant assign two numbers for two addresses with only one command.

1- We need to control our Generators with modbus. While performing this duty, we need to assign some numbers for 4104 and 4105 addresses . For example, in order to control generators manually we need to assign 35702 for 4104 and 29833 for 4105. While performing this, we need to use only one command for these two jobs. If we use two command for assigning for two registers the operation doesn't work. How can we assign for two registers with only one command?

2- We have another problem. We sometimes can not communicate our modbus device despite all settings right, in that situation we use our redundant system to run it. The settings on redundant system and primary system are the exact same but we cant communicate it anyway. So, we want to learn how to use debugger on modbus driver at SPM ."

Not:" Fakat tek bir yazma komutu ile iki adrese değer yazmıyoruz." daki yazmıyoruzu "yazamıyoruz" şeklinde anladım ve ona göre çevirdim
 
Sayın ceryaner.Sizi bana allah gönderdi.Size ne kadar teşekkür etsem az.Çok saolun. Saygılarımla.
 
estağfirullah, madem dua ediyonuz boynum çok ağrıyor ona da biraz lütfen. Başkasının duası kabul olur diyorlar.
 
Şimdi bildiğim bütün sure,ayet ve duaları okuyacağım.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,964
Mesajlar
913,942
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst