İnfrared sensör ile hassas ölçüm

0M42

Katılımcı Üye
Katılım
11 Eyl 2009
Mesajlar
569
Puanları
56
Merhaba, metal bir parçanın yakınlığını hassas bir şekilde ölçmek için infrared sensörlerden faydalanabilirmiyim? İstediğim hassasiyet 0.1mm. yani parçayı her seferinde tam olarak 0.1mm. de yakalaması gerekiyor. İnfrared sensörler ile hiç çalışmadım belki aramızda daha önce tecrübe etmiş birisi vardır ümidi ile konuyu açıyorum.

Örnek olarak aşağıdaki sensör bu konuda işimi görür mü?

https://www.f1depo.com/Ir-Infrared-kizilotesi-Sensor,PR-1906.html

Sensörün konumlanacağı bölge sıcak (60 derece) bu yüzden endüktif sensör kullanamıyorum sensör ısınınca ölçümü sapıtıyor.
 
benim bir işim için lazım olmuştu şöyle bir şey yapmıştım 1 mm ölçüyor hatta daha kısa mesafelere bile tepki veriyor ama bu rakamlar çok iddialı hele 0.1mm prof sensörlerin bile stabil veri çıkardığına güvenmem bir çok dış etken ışık kirliliği voltaj dalgalanmaları hatta elinin yaklaşması ile değişen kapasiteye göre bile oynar çözüm olarak belki çok sağlam bir filitre devre ve ortalama alarak okuma yapabilirsin.https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/ir-mesafe-sensörü-yapımı-analog.144451/
 
İlginize teşekkür ederim linkteki sensörden sipariş verdim gelince bir deneme yapıp işime yarayacakmı bakacağım artık.
 
mesafe çok hassas ve kısa bence dokunma probu kullanabilirsiniz malzeme iletken zaten karşısına da iletken koyarsanız anahtar gibi kullanırsınız heyecana gerek yoksa mekanik kontrol en iyisidir cnc de kullanıyorum mikron hassasiyet alırsın
 
Mekanik switch yada anahtar kullanamıyorum işimi görmüyor bahsettiğim ir sensör ile bir deneme yaptım ancak söylediğiniz gibi istediğim hassasiyeti yakalayamadım. Endüktif sensörlerin bir benzeri pinda sensörler varmış sıcaklıktan etkilenmiyormuş bir de onu deneyeceğim.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,885
Kullanıcılar
449,600
Son üye
psychedelic

Yeni konular

Geri
Üst