İlginç bir elektirik arızası, yorum lütfen...

Kaçak akım rölesı varmı? Nötr yerıne toprak bağlı olmasın ısıtıcının sağlam olduğundan emın mısın bırde baska prızde dene
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
slm arkadaşım senin sorunun bağlantılarda yada resistans içinde öölçü aleti ile çok dikkatli ölçmeni tavsiye ederim bir yerde oksitlenme var kullanmaya devam edersen tehlikeli olabilir yani 220 okuyorsan içten biryerde devre temassızlığı vardır
 
sofbenın rezıstansında bakır yanıgı dıger ıfade ıle bakırın komure donusme oranı bıraz daha acarsak akım gecen bakır ısınır kızarır ve oz ınduktansını kaybeder o bakır tel komurlesmıs carbon halını alır ve bu anlatılan olayda resıtansın notrunun baglı oldugu tarafa denk gelmıs voltajı okursun kalkınma akımını gorur ama ondan sonra devre acık devredır akım cekemez olay resıstansın notr baglantısısnı kontrol edıldıkten sonra yenıden ele alınması gerekır saygılar
 
şohben arızalı olabilir.elekrik arızası degildir
 
notur hattı zayıztır.ölcü aleti ile 220 v gororsun.sohbene geln tatta sarı lamba baglayarak bakabilirsin.cansız yanıyorsa notr hattını elden gecırırsın. benım basımada gelmişti.böle bi olay
 
meraba
soruyu doğru okuyun diyen arkadaşlar yanlış olkumuş zaten. adam sofben prizinin de kontrol yaptığını söylemiş ayrıca evdeki aydınlatma prizde problem yok onlar normal çalışıyor demiş. sofbeni diğer prizlerde denedim çalıştı gibi bişey dememiş.
neyse probleme gelelim. gerilimi doğru okuyor. şofbende rezistanslarda bir kopukluk yoksa ölçerek bakman lazım.) şofben bağlandığında az ısıtıyor ise rezistaslar kireç bağlamış ve suya ısıyı iletmiyor demektir. yapman gereken şofbenin su giriş yerinden içerisine enerji yokken kireç çözücü dök. biraz beklet. kireç çözüldükten sonra suyu ısıtmaya başlayacağın inancındayım.
inşallah yardımcı olabilmişimdir.

haydi bir daha okuyalım

Ölçü aleti standart 220 voltu gösteriyor ancak prizde ısıtıcılar çalışmıyor veya çok az çalışıyor

Ayrıca evdeki diğer priz ve aydınlatmada hiçbir sıkıntı yok

kolay gelsin
 
nötür yerine toprak bağlanmış olabilir o prizde.
 
ısıtıcı devreye girdikten sonra bi voltajı ölçermisin arkadaşım
 
Örnek olay:
Bir priz çamaşır makinasını çalıştırmıyor. 220V geliyor. Makina suyu alıyor. Üzerindeki ledler yanıyor ama motor su alma sonrası bir daha çalışmıyor. Yıkama yapmıyor.!!! Aynı prize elektrikli süpürge takıyorum. Çalışıyor. motoru dönüyor ama toz emmiyor. İş yapmıyor.!!!
Çözüm: Arka duvarda mutfak var. Mutfak dolapları ardında kalmış bir buat var. Ulaşılamadığı için bir önceki buattan kontrol edildiğinde de normal gözüktüğü için bu bağlantıları iptal ettim. Sigorta kutusundan yeni -mecburen- sıva üstü kablo çektim.
Çünkü yapabilecek başka bir çözüm yoktu. Buat gizliydi.
Sizinde böyle göremediğiniz bir buat vardır. Eğer gizli buat yoksa gördüğün ilk buata geçici bir kablo uzatarak bağla çalışır o. Çalıştıysa eğer yine ilk dediğime gelir iş. Gizli buat vardır.
Hem sen şofbeni nasıl diğer odalarda deniyorsun, bize bir anlat da aydınlanalım. Her yerde su da mı var? Yoksa ara kablo vb mi yapıyorsun?
 
Konuyu açan arkadaş daha o gün ortalıktan kaybolmuş sanırım. Bir daha uğramamış. Ona yardım etmek adına çok fazla bir şey yazmaya gerek yok. Zaten kendimiz adına bu durumda ne yapmak lazım onu da hepimiz biliyoruz.
:)Her zaman konuya son noktayı koyan adam:)
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,349
Mesajlar
916,902
Kullanıcılar
450,195
Son üye
dijitalpark

Yeni konular

Geri
Üst