İç İhtiyaç trafosundan dalgalı vızıltı sesi geliyor

TURAN2325

Üye
Katılım
30 Kas 2010
Mesajlar
19
Puanları
1
Yaş
34
160 kva 33000/400 v iç ihtiyaç trafomuz var normalde sabit vızıltı sesi vardı trafoda bügün baktığımda vızıltı sesi değişmiş dalgalı olarak ses geliyor gerilimde düşüktü 31200v enerji analizöründen 476v okudum trafo arızalımı yoksa gerilim düşük diyemi vızıltı sesi dalgalı olarak geliyor yardımcı olabilirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Gerilim de anormal olduguna göre, OG fazlarından biri gelmiyor da olabilir. OG den ölçüm yapabılıyorsanız fazları kontrol edınız..
 
33kV/0,4kV Transformatörde giriş gerilimi 31,2kV çıkış gerilimi 476V ise; Ya Sn Zeybeğin dediği gibi Yüksek gerilim sigortalarından biri atmıştır, yada Transformatörün kademesi değiştirilmiştir. Vınlama sesi makul seviyede ise normaldir.
 
Gerilim de anormal olduguna göre, OG fazlarından biri gelmiyor da olabilir. OG den ölçüm yapabılıyorsanız fazları kontrol edınız..
Sn Zeybek cevabınız için çok teşekkür ederim o.g iç ihtiyaç fideri panosuna baktığımda fazların 3'ü geliyor trafoya önceden vın sesi sabit geliyordu son zamanlarda dikkatimi çekti vın sesi dalgalı geliyor.
 
Nötr baglantınıda kopma olmas ıhtımalide mümkün, fazların dengesiz olma sebebeplerinden biride budur bence..
 
Turan 2325 vınlama sesi nüvede bir gevşekli veya kayma olmuş olabilir bunun haricinde eğer gerilimler bütün fazlarda aynı ölçüm veriyorsa (476 V) kademe ayarın değişmiştir eğer fazlar arası farklar fazla ise zeybek hocamın dediği gi işletme topraklamasını ölçtürün. birde trafo sesi için şunuda söyleyebilirim gerilim düştüğünde akım değişecektir buda yüke göre trafonun seside değişecektir sses bubdanda değişmiş olabilir.
 
herkese çok çok teşekkür ederim sağolun
fazlar arası bi dengesizlik yok fazlar arası yükler ve gerilimler normal sadece sesten dolayı bı sıkıntı varmı veya olabilirmi, birde dün trafoya tekrar baktım ses düzelmişti normal vın sesi geliyordu bugün baktım gene dalgalı gelmeye başladı yanı ses bazen dalgalı geliyor bazende normal sabit vınlama sesi geliyor acaba yüten dolayımı diye baktım yükte yok sadece bazen 18,5 kwlık pompamız var o bazen çalıştığında bakıyorum pompadan dolayı değil.pompanın haricinde 10 kwlık bir tüketim var.
 
Bunun sebebi demir nüveden kaynaklı nüvenin bağlantı ve sıkıştırma somunları büyük ihtimalle gevşemiş korkulacak bir şey yok
 
Trafo eskidir, yapabilir..yerinde müdahale yapılacak bir durum varsa yapılır yoksa değiştirilmesi gerekebilir..tabi önce sıcaklığına bakmak lazım..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,210
Mesajlar
915,840
Kullanıcılar
449,989
Son üye
veyselknkc

Yeni konular

Geri
Üst