İç. Ünite olmadan klimaya gaz basılır mı?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Abcr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Abcr

Üye
İç ünite olmadan klimaya gaz basılır mı?

Dünyada iç ünite bağlanmadan gaz basılan hiçbir klima markası yok.
Bilgi, deneyim ve teknik ekipmanının olmadığını varsayıyor ve ehil bir ustadan destek almanı öneriyorum.

***Foruma üye olup bir soru sorduktan sonra cevapları görmeye bile tenezzül etmeyen üyelerin, forum açısından akibetini hep merak etmişimdir.

Bilğin önerin tavsiyelerin için çok teşekkür ederim ustam.
Burdaki düşüncem kendimce kısa yollar üretmek onun için böyle bir soru sordum belki daha önce deneyen olmuştur sonuç almıştır yada almamıştır diye

İç ünite olmadan klimaya gaz basılır
Zaten sıfır alınan klimaların hepsinde gaz dış üniteye depolanmış halde gelir
Klima sökülecekse çıkış vanası kapatılır soğukta kısa bir süre çalıştırılır zaten motorun sesi değişir anlaşılır gazın dış üniteye depolandığı buseferde giriş vanası kaptılarak tüm gazın (küçük bir kısmı boru ve iç ünitede kalabilir) dış ünitede toplanması sağlanmış olur ve klima sökülür

Teşekkürler ustam d

Teşekkür ederim ustam
Benim düşüncem şu dış ünite servis vanalarını körleyip vakum yapıp içine gazı basmak ve servis vanalarını kapatıp körleride sökmek

Zaten sıfır alınan klimaların hepsinde gaz dış üniteye depolanmış halde gelir
Sıfır klimalarda hapsedilmiş gaz vardır; Lakin kompresör çalıştıkça pistonlar ve contalar aşındığı için kullanılmış olan kompresörün tapası kapatılıp gaz basılmaz. Kompresör kilitlenir. Deneyim ile sabittir.

Bu gerçekten ilginç, ancak sistemde vakum oluşturma süreci hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorum. Klima sisteminin hassas bileşenlere sahip olduğu göz önüne alındığında, vakum doğru şekilde oluşturulmazsa, verimliliğin azalması ve hatta arıza riski olabilir. Bu işlemi nasıl gerçekleştirmeyi planlıyorsunuz? Bunu adım adım uygulamak için kullanacağınız araçları veya yöntemleri paylaşabilir misiniz? Bu, evde yapmayı denememiz veya profesyonel yardım almamız gerekip gerekmediğini anlamamıza yardımcı olabilir.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Tapası dediğiniz yer servis vanası mı ustam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…